Menu

19 november 2014

iOS 8iOS 8: Stop het delen van locatiegegevens via Siri

Siri logo iOS

Wie gebruik maakt van Siri kent ondertussen de honderden mogelijkheden die deze functie kan uitvoeren. Ook in iOS 8 heeft deze verschillende nieuwe opties gekregen om bepaalde zaken op te zoeken of uit te voeren. Nieuw in iOS 8 is het delen van je locatie met je vrienden.

Dit gebeurt via de ‘Zoek mijn vrienden’ applicatie van Apple of via de Berichten applicatie. Open hiervoor een gesprek en tap op de ‘Details’-knop, hier zie je dan de locatie van deze contactpersoon. Wil je liever niet meer je locatie (tijdelijk) delen dan kun je dit doen via Siri.

Activeer Siri door de thuisknop ingedrukt te houden tot je kan spreken. Spreek dan het commando ‘Hide from my friends’ en onmiddellijk schakelt Siri het delen van je locatie uit.

locatiedelensiri

Wil je weer opnieuw het delen starten dan kun je het commando ‘Don’t hide from my friends’ gebruiken. Wil je liever deze optie handmatig wijzigen dan kun je dit doen via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Deel mijn locatie ▸ schakel deze optie in of uit. Daarnaast kun je tijdelijk de locatie deling stoppen via de Berichten applicatie per contactpersoon. Open het gesprek, tap op Details en kies voor de optie ‘Stop delen van mijn locatie’.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Hans 21 november 2014 om 6:21

    Dank voor de handige tip! Vroeg me al af hoe je dit uit kon zetten…

  • Marlou 21 oktober 2015 om 11:02

    Dank voor deze tip. Nog n vraag. Alle in en uitgaande telefoontjes van mijn nieuwe IPhone worden ook op de I-pad getoond. Hoe schakel ik dit uit en kan dat ook per gesprek/nummer uitschakelen?
    En wat krijgt iemand te horen als zijn nummer geblokkeerd is?

Een reactie toevoegen: