18 augustus 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#7)

kleine-ios-tipsOpenstaande webpagina’s verwijderen

In Safari op de iPhone en iPod Touch kun je heel eenvoudig openstaande webpagina’s verwijderen vanuit het overzicht. Deze kun je verwijderen door op het daarvoor bestemde kruisje te tappen, maar het kan nog sneller. Veeg met behulp van één vinger van rechts naar links over de pagina om de webpagina te verwijderen.

Onmiddellijk wordt de webpagina afgesloten. Op de iPad moet je uiteraard de openstaande tabbladen verwijderen via het kruisje.

tabbladen-beheren

Stalkers opgelet

Misschien is het al eens overkomen dat je voortdurend oproepen en berichten krijgt van een vervelend persoon (stalker). Dat is alles behalve leuk en daarom kun je (vanaf iOS 7) personen blokkeren voor telefoongesprekken, FaceTime, SMS en iMessage. Open Instellingen ▸ Telefoon ▸ Geblokkeerd. Selecteer hier de optie ‘Voeg toe’ om een contactpersoon toe te voegen. Helaas is het (nog) niet mogelijk om anonieme bellers te blokkeren, deze zul je helaas zelf moeten negeren.

Applicaties openen vanaf het toegangsscherm

In iOS is het mogelijk onmiddellijk een app te openen vanuit de melding op het toegangsscherm. Activeer het toegangsscherm van je iPhone, iPad of iPod Touch en sleep het app-icon van een melding naar rechts. Het code invoerscherm wordt geopend, je kunt er nu voor kiezen om je code handmatig in te voeren of toch nog met behulp van het Touch ID. Hierna wordt onmiddellijk de applicatie geopend en de desbetreffende content achter de melding (bijvoorbeeld een bericht, e-mail of artikel) wordt weergegeven.

meldingopenen

Een stapje terug

Sinds iOS 7 is het simpeler geworden de vorige 'pagina' te openen. Veeg met behulp van één vinger van de linkerkant van je scherm naar rechts om de vorige pagina terug te openen. Zo kun je bij Instellingen, Safari, Muziek, Mail, enzovoorts onmiddellijk de vorige pagina bekijken via één handige swipe. Dat bespaart je alweer een hoop 'tap-werk' iedere dag, naast de standaard applicaties maken ook verschillende andere apps ook gebruik van deze functie.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


  • Sebas

    19 augustus 2014 om 1:44

    Sinds iOS 7 is het simpeler geworden de vorige ‘pagina’ te openen. Veeg met behulp van één vinger van de linkerkant van je scherm naar rechts om de vorige pagina terug te openen. Zo kun je bij Instellingen, Safari, Muziek, Mail, enzovoorts onmiddellijk de vorige pagina bekijken via één handige swipe. Dat bespaart je alweer een hoop ‘tap-werk’ iedere dag, naast de standaard applicaties maken ook verschillende andere apps ook gebruik van deze functie.Waarom dan niet in deze app?!!En waarom zie ik nog een toetsenbord in deze app van het jaar 0? Update je applicatie eens s.v.p.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!