3 juli 2014

iOS 7iPhone: Verwijder de locatie suggesties uit het berichtencentrum

locatie-retina-iconSinds iOS 7 weet je iPhone nog exacter waar je bent, zo wordt regelmatig gecontroleerd op welke locatie je het meest aanwezig bent. Hierdoor weet iOS waar je huis, werk of ouders wonen.

Om al deze informatie te kunnen weergeven maakt iOS gebruik van de locatie-bepaling functies. Maar denk hierbij ook aan de verschillende applicaties die gebruik maken van de locatievoorzieningen en het berichtencentrum als deze wordt geactiveerd. Voordeel hiervan is dat je iPhone altijd de weg naar huis weet. Wanneer je je op een onbekende locatie bevind kun je in het berichtencentrum extra informatie vinden over je route.

Open het berichtencentrum met behulp van één veeg beweging naar beneden vanuit de bovenkant van het scherm en tap op het tabblad ‘Vandaag’. Hier vind je onder de datum extra informatie terug zoals het weer, aandelen, maar ook locatiebepaling. Wanneer je enige tijd op een andere locatie bent dan thuis krijg je hier de melding te zien ‘Op dit moment duurt het ongeveer x uur en x minuten om naar huis te rijden’. Wanneer je op deze melding tapt wordt automatisch de kaarten applicatie geopend met route suggesties naar thuis.

veelbezochtelocaties

Niet iedereen is tevreden over deze functie en zien hem daarom ook liever verdwijnen van hun iPhone. Dit kun je doen door in het menu: Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Veel bezochte locatie. Schakel hier de optie ‘Veel bezochte locaties’ uit, hierdoor zal iOS niet meer je locaties registreren en stoppen met de route suggesties weer te geven in het berichtencentrum.

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


  • margafromned

    5 juli 2014 om 16:50

    Ben bezig Sleutelhanger in gebruik te nemen op Mac, iPhone en iMac en stuit daarbij op een paar veiligheidsvragen. Bijvoorbeeld:
    1. Hoe kan ik voorkomen dat bij starten van “zoek mijn iPhone” op de iPad mijn Apple ID automatisch verschijnt?
    2. Kan een onverlaat die mijn device gestolen heeft mijn wachtwoord achterhalen door gebruik te maken van “Uw Apple ID of wachtwoord vergeten”?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!