2 juli 2014

OS X: Agenda’s samenvoegen en de oude verwijderen

agenda ical icon retinaWanneer je gebruik maakt van Agenda in OS X kan het voorkomen dat je graag bepaalde agenda’s wil samenvoegen en de oude verwijderen. Het lijkt er in eerste instantie op dat dit niet mogelijk is, maar dat is niet zo.

Via een eenvoudige procedure kun je er namelijk de afspraken van een agenda toevoegen aan een andere. Daarnaast kun je heel simpel de oude agenda verwijderen, hoe je dit precies kunt doen lees in je onderstaande stappen.

• Open de agenda applicatie
• Klik in de navigatiekolom op de agenda die je wil verplaatsen
• Navigeer naar de menubalk en klik op ‘Archief’ (1 op foto)
• Selecteer hier ‘Exporteer’ en klik op de gelijknamige optie in het menu

agendasamenvoegen

Kies een gewenste locatie (bijvoorbeeld het bureaublad) om de afspraken te exporteren. Klik hierna op het bestand dat je zojuist hebt geëxporteerd (2 op foto), deze wordt automatisch geopend in Agenda. Kies in het bekomen pop-up venster de nieuwe Agenda en bevestig met ‘OK’ (3 op foto). Onmiddellijk worden alle activiteiten geplaatst in de nieuwe agenda.

Vervolgens kun je de oude agenda verwijderen door met behulp van een secundaire (rechtermuisknop) klik te klikken op de agenda in de navigatiekolom. Selecteer hier de optie ‘Verwijder’ (4 op foto) om de agenda voorgoed te wissen. Al deze wijzigingen worden uiteraard gesynchroniseerd met iCloud.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!