3 juli 2014

De ‘Stay Hungry, Stay Foolish’ speech van Steve Jobs is standaard aanwezig in Pages

pages retina iconVoor veel Apple liefhebbers is Steve Jobs nog altijd het boegbeeld van Apple, ook al is hij in 2011 overleden. Elke echte Apple fan kent de legendarische woorden 'Stay Hungry, Stay Foolish’ die Steve Jobs in 2005 op de Stanford University in zijn speech gebruikte.

Deze hele speech was erg bijzonder en staat bij veel Apple gebruikers nog in het geheugen gegrift. Gelukkig kun je deze speech nog steeds terug bekijken op bijvoorbeeld YouTube, in onderstaande video kun je de volledige speech bekijken. Maar er is meer, Apple heeft namelijk in de nieuwe Pages de gehele speech ingebouwd en iedereen kan deze via een kleine omweg raadplegen, hoe je dit precies kunt doen kun je onder de video bekijken.

• Open Finder op je Mac
• Navigeer naar de map ‘Programma’s’
• Zoek naar de Pages applicatie (nieuwe versie)
• Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op de Pages app
• Selecteer in het menu de optie ‘Toon pakketinhoud’

speechesteve

Open hier de map ‘Contents’ en vervolgens ‘Resources’. In deze map zie je vrijwel onmiddellijk het tekstbestand ‘Apple’ staan. Door deze te openen kun je de gehele 'Stay Hungry, Stay Foolish’ speech van Steve Jobs teruglezen. Dit soort verborgen bestanden noemt men easter eggs, het is vaak een extraatje zonder enige functie die verborgen zit in OS X. Hiermee toont aan dat Apple nog steeds erg trots is op zijn oprichter.

almijnbestandenNog een voorbeeld is het icon voor ‘Alle bestanden’, hier zijn enkele quotes van Steve Jobs in verborgen, klik hier om deze te bekijken of navigeer zelf naar het icon door onderstaand pad in te voeren in het Ga naar map venster (open Finder en voer de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G).

/System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Resources/MyLibraries
Pages
PagesCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  225 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Pagina's kun je hier terugvinden.Reacties


  • Tiemen

    13 november 2014 om 15:21

    Helaas is het inmiddels verdwenen…
    Sinds de upgrade van Maverick naar Yosemite en de update van Pages is het bestand bij mij niet meer zichtbaar.

    Hoe is dit bij anderen?

Een reactie toevoegen: