4 juli 2014

AT Holiday: Buitenlandse teksten scannen en vertalen

scanenvertaaliconWanneer je in het buitenland bent is het je vast al eens overkomen dat je bepaalde informatieborden tegenkomt in de lokale taal. In veel gevallen heb geen idee wat er op het bord staat omdat je de taal simpelweg niet spreekt. Engels zal voor veel personen nog wel lukken, maar Spaans, Chinees of Italiaans kan voor sommige al heel erg lastig worden.

Gelukkig bestaan er een aantal applicaties waarmee je eenvoudig tekst kunt fotograferen en de app vertaald dit dan naar iedere gewenste taal. Een voorbeeld van zo’n applicatie is ‘Scan & vertaal’ welke je gratis kan downloaden in de iOS App Store. Het gebruik is eenvoudig, maak een foto van de tekst die je wilt vertalen of zoek in je filmrol naar de afbeelding. Voer de taal in van de tekst en voor de vertalin, de app doet de rest voor je.

scanenvertaal

Scan & vertaal werkt naar behoren goed, uiteraard gaat het om een letterlijke vertaling en kan het zijn dat het taaltechnisch niet altijd correct is. Maar dat neemt niet weg dat je vrij snel te weten komt wat er in de tekst staat. Daarnaast is het ook mogelijk de vertaalde tekst te laten uitspreken door je iPhone, iPad of iPod Touch. Hierdoor kun je dus ook Nederlandstalige teksten vertalen naar iedere gewenste taal en deze laten uitspreken.

Scanner & Translator - Scan photo to txt
Scanner & Translator - Scan photo to txtCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Datacom Projects LP
iPad & iPhone  4+  80 MB DOWNLOAD GRATIS

Scan & vertaal is gratis te downloaden, maar dan moet je wel de advertenties in de app erbij nemen. Via een in-app aankoop kun je de reclame verwijderen uit de applicatie. Naast ‘Scan & vertaal' zijn er nog een aantal applicatie die hetzelfde kunnen verrichten op gebied van vertalen, een top drie kun je hieronder terugvinden.

Pixter Scanner OCR Document with Translation
Pixter Scanner OCR Document with TranslationCategorie: Business, Productivity
Ontwikkelaar: Quanticapps
iPad & iPhone  4+  30 MB DOWNLOAD GRATIS
TextGrabber 6 – Real-Time OCR
TextGrabber 6 – Real-Time OCRCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: ABBYY USA Software House Inc
iPad & iPhone  4+  88 MB DOWNLOAD  € 1.09

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!