6 april 2016

iOS 9Night Shift gebruiken in energiebesparingsmodus (update)

night shift logo iOS 9.3

Opvallend genoeg werkt Night Shift niet tijdens het gebruik van de energiebesparingsmodus, vreemd want deze modus gebruik je juist vooral 's avonds.

Zodra energiebesparingsmodus wordt geactiveerd is het niet meer mogelijk handmatig Night Shift in te schakelen, ook via de instellingen van je iPhone is te lezen dat Night Shift niet gebruikt kan worden in combinatie van energiebesparingsmodus. Toch is het mogelijk beide functies tegelijkertijd te gebruiken.

Update 06/04/16

Het activeren van Night Shift in energiebesparingsstand met behulp van Siri was een bug, Apple heeft dit opgelost. Het is dus niet meer mogelijk Night Shift te activeren in energiebesparingsmodus.

Wanneer energiebesparingsstand is geactiveerd kun je Siri vragen om Night Shift in te schakelen, hoe lees je hieronder terug.

• Druk de thuisknop in tot Siri wordt geactiveerd
• Spreek het volgende commando uit

"Schakel Night Shift in"

Night Shift gebruiken dankzij Siri

Mocht Siri moeite hebben met jouw uitspraak van Night Shift dan kun je ook de term 'nachtmodus' gebruiken. Je zal merken dat je Night Shift met behulp van Siri gewoon kunt inschakelen tijdens energiebesparingsmodus.

Uiteraard kun je met behulp van Siri ook Night Shift uitschakelen met het commando "Schakel Night Shift uit". Deze Siri commando's kun je ook gebruiken wanneer energiebesparingsmodus is uitgeschakeld. Siri nog niet geactiveerd? Dat kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri.

Lees ook: Wat is Night Shift (nachtmodus) en hoe gebruik je het?


Via: 9to5Mac

Origineel artikel van 23/03/16, geupdate op 06/04/16 i.v.m. oplossen Siri-bugReacties


  • Pieter ®

    22 april 2016 om 19:41

    Allemaal leuk die updates maar m’n iPhone 5s is super traag geworden nu met de 9.3.1 / 9.2 was alles nog oke.
    Conclusie apparaat weggooien , want downgade mag niet van apple k.u.t. bedrijf koop niks meer van dit bedrijf bahh, zelfde verhaal als met de iPad 2.
    Het bizarre is nog je moet wel meegaan met upgraden, het wordt je als het ware verplicht.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!