26 oktober 2011

iOS 5Een iMessage direct als SMS bericht versturen

Wanneer je onder iOS 5 een tekstbericht wilt versturen naar een andere iPhone gebruiker met iOS 5 dan zal iMessage proberen het bericht via de dataverbinding te versturen. Hiervoor dient vanzelfsprekend op beide iPhones iMessage te zijn geactiveerd.

Mocht op de iPhone waar je het tekstbericht naartoe wilt sturen geen dataverbinding beschikbaar zijn dan zal iMessage na een bepaalde time-out het bericht versturen als een normaal SMS bericht.

Wanneer je weet dat de geadresseerde geen beschikking heeft over een dataverbinding (bijvoorbeeld bij verblijf in het buitenland) dan kun je een tekstbericht forceren om direct verzonden te worden als SMS bericht.

Typ het bericht en tap op de knop 'Verstuur'. Tap hierna direct op de tekstballon en houd je vinger enkele momenten op het scherm. Automatisch zal een pop-up menu verschijnen waarmee je het bericht direct als 'Tekstbericht' (SMS) kunt verzenden.

Marjolijn, bedankt voor de tip!Reacties


 • Christophe

  26 oktober 2011 om 10:15

  Leuke tip !
  Ik vroeg me wel nog af hoe lang die time out is.
  Heeft iemand dit al getest ?

 • Machiel

  26 oktober 2011 om 10:18

  Meestal ongeveer 30 seconden bij mij

 • Jan

  26 oktober 2011 om 11:53

  Super! Precies wat ik nodig heb :)

 • MathiasB

  26 oktober 2011 om 12:32

  Allemaal leuk, maar op mijn factuur stonden plots drie sms’en die verstuurd waren naar een onbekend Engels nummer…

  Pas dus toch op met iMessage…

 • Justin

  26 oktober 2011 om 14:56

  @MathiasB Waarschijnlijk activatie SMSjes?

 • MathiasB

  26 oktober 2011 om 16:03

  Hmm, dat lijkt me nogal veel…
  Maar het zou kunnen.

  Nog mensen hier met internationale berichten?

 • Jamy

  26 oktober 2011 om 16:28

  Ik weet dat er in ieder geval voor de FaceTime activatie een sms’je richting Engeland gaat. Voor iMessage kan het misschien ook wel zijn, maar dat weet ik niet.

 • Jan

  26 oktober 2011 om 17:02

  iMessage moet zich inderdaad aanmelden via een sms. Daar geeft de iPhone de eerste keer ook een waarschuwing over.

 • Gijs

  26 oktober 2011 om 17:05

  Ik wil even melden dat dit geen snelle handeling hoeft te zijn. Je kunt gewoon op sturen drukken en daarna gewoon rustig op je laatst verstuurde bericht ingedrukt houden. Dus ze moeten het bericht hierboven aanpassen.

 • Gijs

  26 oktober 2011 om 17:06

  Nog een ontdekking gedaan. Je kunt elk iMessage bericht opnieuw versturen als SMS.

 • Filip Van Reeth

  26 oktober 2011 om 20:40

  Ik denk niet dat er extra internationale onkosten zijn gekoppeld aan imessage berichten. Alles verloopt over het datanetwerk. Verder heb ik op mijn tijdelijke factuur nog geen buitenlandse (on)kosten opgemerkt.

 • MathiasB

  26 oktober 2011 om 21:44

  Volgens mij heeft iMessage berichten verstuurd als SMS, maar ipv van die berichten meteen naar de contactpersoon zelf te sturen heeft Apple die naar één of andere louche Engelse nummer gestuurd…

 • Marcel Kraan

  27 oktober 2011 om 22:56

  Nou wij hebben dus een mega probleem gehad ondat ik een SMS stuurde naar iemand in Italie en die heeft hem niet hegad ivm data-roaming.. en ook geen SMS
  buggy zooi dus

 • Nanne

  28 oktober 2011 om 22:25

  Bij mij blijft iMessage niet aanstaan. De schuifknop gaat steeds weer naar “uit” als ik instellingen verlaat.
  Weet iemand hoe dit kan?

 • Loek

  1 november 2011 om 11:33

  Nanne,

  Ik heb hetzelfde probleem. Heb iMessage al langer in gebruik. Kom er vandaag ineens achter dat hij vanzelf uitgaat. Heb er nog niets over gelezen

 • Loek

  1 november 2011 om 11:42

  Heb een 4s en een internetverbinding en toch geen imessage. Restart heeft niet geholpen. Onder 3G of onder wifi maakt niet uit.

 • Loek

  1 november 2011 om 11:53

  @Nanne,

  Heb het gevonden. Beperkingen uitgezet en hij deed het weer. Ben nu bezig om een voor een weer aan te zetten om te kijken welke de boosdoener was.

 • naomi

  2 november 2011 om 8:30

  Als ik nieuw iMessage wil versturen naar een andere iPhone word het bericht eerst als sms verstuurd. Pas na antwoord te hebben gekregen gaat t over op iMessage. Zijn dan mijn instellingen niet goed oid?

 • Nanne

  4 november 2011 om 20:21

  @Loek

  Ben je er al achter welke het was? Ik nog niet :-(

  Maar als de beperkingen uit staat blijft iMessage idd aan staan. Vreemd.

 • John

  9 november 2011 om 18:51

  De tip om iMessage berichten gelijk door te sturen als sms heeft bij mij gewerkt. Echter sinds vandaag (9-11) lukt het mij niet meer om een iMessage gelijk na aantikken als sms te versturen. Ik krijg alleen de optie ‘kopieer’.
  Provider is T-mobile, zijn er meer mensen die dit hebben en heeft iemand een oplossing?

 • Pim939

  15 december 2011 om 16:45

  ik heb het ook geprobeerd maar ik krijg niet de optie om als sms te stuuren

 • Simon

  12 december 2012 om 16:21

  Als mn respondent (met iPhone) zijn dataverbinding niet werkt, en mijn iMessages na de timeout gewoon als tekstbericht verzonden worden, krijgt die persoon de imessages alsnog wanneer hij/zij over wel over een dataverbinding/wifi beschikt. Eenzelfde bericht wordt in die gevallen dus in tweevoud verstuurd. Is dit normaal? Ik vind dit vrij storend…

 • melanina

  23 december 2012 om 9:27

  @ simon : ik heb net hetzelfde ‘probleem’; het zou fijn zijn als iemand een idee heeft hoe dat te verhelpen.

 • mieke wagemaker

  8 augustus 2014 om 11:57

  Hee het werkt idd, bedankt! ik heb een 4s.
  Op laatst verzonden bericht ingedrukt gehouden en toen verscheen het menu.
  Helemaal fijn want ik ben een vreselijke digibeet en het bericht moest naar zoon in buitenland (die me met zulke dingen altijd helpt…;) )
  Nogmaals bedankt!

 • fairyo

  29 december 2014 om 17:34

  Ik heb net hetzelfde probleem, mijn iPhone zet steeds mijn iMessage uit sinds mijn laatste update. Ik las dat dit op te lossen was via beperkingen? Wat wordt hiermee bedoeld en of waar vind ik die?

 • Waldher

  29 december 2015 om 18:52

  imessenger is al goed en wel maar waarom kan ik met een iphone geen gewone sms-en sturen zonder al dat ingewikkelde gedoe… Nu weet ik niet eens wanneer/of er een bericht toe komt. Ook de software op de mac werkt behoorlijk verwarrend; de ene keer lukt het om iets te versturen (op de mac lijkt het verzonden – op de iphone vind je niks terug!??!).

  Al aan allerlei instellingen zitten tweaken maar het blijft random rotzooien… Apple slaagt erin om een betrouwbare SMS-dienst in een onbetrouwbare gimmick om te turnen. ALSTUBLIEFT geef mij de betrouwbaarheid van de SMS-dienst van een budget-mobieltje (wat ik nu trouwens gebruik om te sms-en) op mijn iphone.

  De iphone is een mooi toestel maar ik zie mij genoodzaakt om opnieuw een android-toestel aan te kopen om mijn werkt betrouwbaar te kunnen uitvoeren.. jammer!

 • Elly Gijswijt

  6 maart 2016 om 9:15

  mijn pop-up menu geeft alleen de mogelijkheden: kopieer of e-mail

 • Alberto

  22 oktober 2016 om 18:57

  dank u, goede informatie voor mij

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!