29 april 2015

YosemiteForce Touch Trackpad: Force-klik op een Mac inschakelen

Force Touch Trackpad in de nieuwe MacBook

Er zijn nog niet veel Mac’s die een Force Touch Trackpad hebben, zo kun je op moment van schrijven alleen een MacBook Retina (12 inch) en de MacBook Pro Retina (13 inch) kopen die de force-klik technologie ondersteunt. Het Force Touch Trackpad is erg bijzonder, zo kun je met behulp van een stevige of zachte klik (druk) onderscheidt maken en zo bepaalde acties uitvoeren.

Dankzij de nieuwe taptic engine (haptische feedback) technologie geeft het trackpad weerstand om extra verschil te maken tussen de ‘klikken’ om zo bepaalde handelingen uit te voeren.

• Open Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Trackpad'
• Open het tabblad 'Aanwijzen en klikken'

force klik

Vink de optie 'Klik met extra druk en haptische feedback' aan om gebruik te maken van deze technologie, vanzelfsprekend moet je deze optie uitschakelen als je force-klik niet wilt gebruiken. Force-klik kun je onder meer gebruiken bij het opzoeken van woorden en voorvertoningen van weblinks, vink de optie 'Opzoeken en datadetectie' aan en kies voor 'Klikken met extra druk met één vinger'.

Wil je dus bijvoorbeeld een woord opzoeken, afbeelding openen in 'snelle weergave' of een voorvertoning van een weblink. Plaats de muisaanwijzer op deze content en klik met extra druk op je trackpad (hard drukken) met één vinger. De actie wordt onmiddellijk toegepast.

Meer over force-klik kun je hier terugvinden.Reacties


  • Vera

    5 september 2016 om 11:02

    Kun je deze functie ook gebruiken in Microsoft Office Word?

  • Wesley Fabry

    5 september 2016 om 11:06

    Geen idee of Office dit ook kan. Uitproberen of even je vraag stellen op https://genius.appletips.nl

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!