5 juni 2017

BETAAankondiging watchOS 4 en duidelijkheid over tvOS

Ook de Apple Watch en Apple TV gaan dit najaar een update krijgen in de vorm van een nieuwe generatie software. watchOS 4 richt zich vooral op ervaring en prestaties en minder op apps. De TV app voor tvOS krijgt ondersteuning voor Amazon Prime, helaas is deze app en functionaliteit niet beschikbaar in Nederland en België.

watchOS 4 en tvOS 11 komt dit najaar beschikbaar voor iedereen, ontwikkelaars kunnen de software vandaag al downloaden. De watchOS en tvOS 11 software-updates zijn niet beschikbaar als publieke beta en kan tot die tijd alleen door ontwikkelaars getest worden.

Alle vernieuwingen in watchOS 4

Siri krijgt een eigen wijzerplaat die pro-actief is en je aankomende activiteiten, herinneringen en meer laat zien. Niet alleen is deze wijzerplaat nieuw, ook Woody, Jess en Buzz van Toy Story krijgen een eigen wijzerplaat. Tot slot kun je jouw Apple Watch persoonlijk maken met de Kaleidoscope wijzerplaat, een soort van mandala.

Op gebied van gezondheid gaat de Apple Watch je weer verder op weg helpen dankzij watchOS 4. Activiteit krijgt eindelijk de mogelijkheid om eigen doelen te maken die je kunt afstemmen op je eigen persoonlijke wensen en doelen. Ook de Work-Out app is voorzien van een update, zo kun je eenvoudiger work-outs starten en zelfs verschillende in één sessie (niet tegelijkertijd). Daarnaast kun je de Apple Watch koppelen aan fitness-apparaten in gyms zodat de statistieken gesynchroniseerd worden, hiervoor wordt de NFC-chip voor gebruikt.

Verdere nieuwigheden:
• Betere ondersteuning voor albums in Muziek (toont nu cover)
• Vernieuwd Dock (verticaal scrollen met de Digital Crown)
• Verbeterd lettertype dat iets dikker is en duidelijker te zien is (te vergelijken met de muziek app)

Geen tvOS update? Toch wel tvOS 11

tvOS 11 is gewoon beschikbaar voor ontwikkelaars als beta, Apple heeft hier (om een bepaalde reden) geen aandacht aan gegeven. tvOS 11 bevat een aantal nieuwe functies en mogelijkheden, deze vind je hieronder terug.

• Wanneer het avond wordt kun je ervoor kiezen om automatisch de donkere modus in te schakelen, ook kun je eigen tijden instellen
• Meerdere Apple TV in huis? Het beginscherm kun je via iCloud synchroniseren zodat alle Apple TV dezelfde indeling hebben. Apps worden bijvoorbeeld ook automatisch gewist en geïnstalleerd wanneer je dit op één van de Apple TV's aanpast.
• Apps kunnen op de achtergrond gebruikt worden en krijgen de mogelijkheid tot meldingenReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!