27 maart 2017

tvOSApple TV Remote app met Touchpad installeren en gebruiken

apple tv remote applicatie

Afgelopen zomer heeft Apple de Apple TV Remote applicatie met Touchpad speciaal voor de Apple TV 4 uitgebracht. Vanaf vandaag is deze ook beschikbaar op voor de iPad.

De Apple TV Remote app is gratis te downloaden in de iOS App Store en vereist minstens iOS 9.3.2. Daarnaast moet de Apple TV 4 minstens over tvOS 9.2.1 beschikken, de derde generatie 7.2.1 en de tweede generatie 6.2.1. Wil je de Remote applicatie gebruiken op een iPad dan moet je in het bezit zijn van tvOS 10.2.

Nieuwe Apple TV Remote app installeren en gebruiken

De applicatie kun je via onderstaande link downloaden en installeren op je iPhone. Open de applicatie en tik op de knop 'Voeg Apple TV toe' om de lijst te open. Kies een Apple TV om deze toe te voegen aan de app, je zal een code moeten invoeren die tvOS toont. Zie je de Apple TV niet? Zorg dan dat zowel de iPhone en de Apple TV verbonden zijn met hetzelfde (Wi-Fi) netwerk.

de nieuwe apple tv remote app

De Remote app is uiteraard speciaal ontworpen voor de vierde generatie. Hierdoor kun je de app gebruiken als Siri Remote. Het donkergrijze vlak bovenaan kun je gebruiken als touchpad. Door naar links, rechts, boven of onder te vegen kun je navigeren doorheen het menu en onderdelen op het scherm. De applicatie bevat ook mediatoetsen en je kunt het iPhone toetsenbord gebruiken wanneer er tekst ingevoerd moet worden.

Tik op het microfoon icoon om Siri te activeren, vanaf tvOS 10 kun je Siri ook in het Nederlands gebruiken op de Apple TV 4 (meer info). Wordt er content afgespeeld dan kun je extra informatie raadplegen in de app door op de optie 'Details' (rechtsboven) te tikken.

Apple TV Remote
Apple TV RemoteCategorie: Entertainment
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  12 MB DOWNLOAD GRATIS

De oude Remote applicatie is ook nog steeds te downloaden in de iOS App Store en fungeert nu als iTunes Remote. Voorlopig kun je de Apple TV met deze oude applicatie blijven bedienen.

Speciale game-functie in de Remote applicatie

Wie veelvuldig games speelt op de nieuwe Apple TV kan daarvoor ook de nieuwe Remote app gebruiken. Start een spel en tik bovenin op de game-controller om de liggende weergave te activeren. De knoppen en touchpad worden nu liggend weergegeven, samen met de sensoren van de iPhone kun je deze gebruiken tijdens het spelen van games.

game modus speciaal voor Apple TV remote app

De Remote app kun je inzetten als extra controller tijdens het spelen van multiplayer games. Op deze manier is het makkelijker en gelijkwaardiger om samen een spel te spelen.

Lees ook: Siri afstandsbediening herstellen en opnieuw koppelen bij problemen

Bijgewerkt artikel, origineel van 02/08/16Reacties


  • Hendrik VandenBerghe

    2 augustus 2016 om 11:20

    Jammer dat er op vandaag nog geen versie beschikbaar is voor de iPad. Op vandaag heb ik een iMac, een iPad en een Apple TV 4. Blijf dus wat in de kou staan, eerlijk gezegd. En met de zomer die we nu kennen, heb ik daar geen goed gevoel blij. Hoop dat die versie voor de iPad alsnog spoedig verschijnt. Wacht af om een iPhone te kopen dit najaar, tot ik weet of de nieuwe iPhone een volledig nieuw model is of een veredelde update van de huidige versie.

  • Leo doolhoff

    2 augustus 2016 om 13:01

    Net op ipad pro gezet werkt prima hoor.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!