14 december 2015

tvOSApple TV 4: Afstandsbediening herstellen en opnieuw koppelen bij problemen

Apple TV afstandsbediening icoon

De afstandsbediening van de Apple TV 4 is een verbeterde versie van het vorige model, dankzij het touchpad kun je kinderlijk eenvoudig navigeren door tvOS op de Apple TV.

Het grootste pluspunt is het feit dat de afstandsbediening communiceert via bluetooth, hierdoor moet je niet steeds de afstandsbediening richten op de Apple TV. Toch kan deze slimme afstandsbediening wel eens voor problemen zorgen, het beste is deze dan te herstellen en opnieuw te koppelen. Dat klinkt dramatisch, maar is erg eenvoudig en leggen we uit in onderstaande procedure.

Zorg er ten eerste voor dat de afstandsbediening is opgeladen, dit kun je doen met behulp van de bijgeleverde lightning-kabel, en dat de Apple TV aan staat.

Apple TV Afstandsbediening herstellen

Als de batterij dus niet leeg is kun je de afstandsbediening eenvoudig herstellen en opnieuw koppelen door de MENU- en PLUS-knop (volume) tegelijkertijd in te drukken voor enige momenten. De afstandsbediening wordt hersteld, daarna zal er op het scherm een melding verschijnen met de boodschap 'Afstandsbediening koppelen'.

Na enige momenten is de afstandsbediening weer gekoppeld aan je Apple TV en kun je hem weer gebruiken. In de meeste gevallen zal dit vervelende verbindingsproblemen verhelpen. Zo niet dan is het aan te raden je Apple TV te herstellen, hoe je dat doet lees je hieronder terug.

Lees ook: Zo herstel je de Apple TV 4Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!