30 maart 2017

tvOS 10tvOS 10.2: Gebruikte e-mailadressen beheren en verwijderen

apple tv logo in donkere modus

Wanneer je op de Apple TV 4 een e-mailadres invult, bijvoorbeeld in een app of tijdens het inloggen, wordt dit e-mailadres opgeslagen. Hierdoor kun je deze op een later tijdstip weer opnieuw gebruiken zonder dat je het hele e-mailadres opnieuw moet invoeren.

Al deze eerder gebruikte e-mailadressen kun je vanaf tvOS 10.2 beheren. In voorgaande versies van tvOS was het niet mogelijk deze opgeslagen e-mailadressen te beheren of te verwijderen. Wanneer je dus per ongeluk een fout had gemaakt werd dit adres onterecht opgeslagen. Vanaf tvOS 10.2 kun je deze gelukkig verwijderen.

Eerder gebruikte e-mailadressen op een Apple TV verwijderen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Scrol naar beneden naar de optie 'Toetsenbord en dicteren'
• Open de optie 'Eerder gebruikte e-mailadressen'

Instellingen Apple TV 4

Onmiddellijk wordt er een lijst geopend met alle adressen die ooit zijn ingevoerd op deze Apple TV. De e-mailadressen zijn niet direct gekoppeld aan een app of instellingen, ze zijn puur opgeslagen om het inloggen in een toekomstige app of instelling te vergemakkelijken.

eerder gebruikte e-mailadressen verwijderen Apple TV

Als je e-mailadressen uit deze lijst wilt verwijderen volstaat het om de knop 'Wijzig' te selecteren bovenaan de lijst. Achter de adressen verschijnt een vuilbak-icoon. Selecteer deze om het e-mailadres te verwijderen. Herhaal dit voor alle e-mailadressen.

Lees ook: Apple TV Remote app met Touchpad installeren en gebruiken op een iPadReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: