30 maart 2017

tvOS 10tvOS 10.2: Gebruikte e-mailadressen beheren en verwijderen

apple tv logo in donkere modus

Wanneer je op de Apple TV 4 een e-mailadres invult, bijvoorbeeld in een app of tijdens het inloggen, wordt dit e-mailadres opgeslagen. Hierdoor kun je deze op een later tijdstip weer opnieuw gebruiken zonder dat je het hele e-mailadres opnieuw moet invoeren.

Al deze eerder gebruikte e-mailadressen kun je vanaf tvOS 10.2 beheren. In voorgaande versies van tvOS was het niet mogelijk deze opgeslagen e-mailadressen te beheren of te verwijderen. Wanneer je dus per ongeluk een fout had gemaakt werd dit adres onterecht opgeslagen. Vanaf tvOS 10.2 kun je deze gelukkig verwijderen.

Eerder gebruikte e-mailadressen op een Apple TV verwijderen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Scrol naar beneden naar de optie 'Toetsenbord en dicteren'
• Open de optie 'Eerder gebruikte e-mailadressen'

Instellingen Apple TV 4

Onmiddellijk wordt er een lijst geopend met alle adressen die ooit zijn ingevoerd op deze Apple TV. De e-mailadressen zijn niet direct gekoppeld aan een app of instellingen, ze zijn puur opgeslagen om het inloggen in een toekomstige app of instelling te vergemakkelijken.

eerder gebruikte e-mailadressen verwijderen Apple TV

Als je e-mailadressen uit deze lijst wilt verwijderen volstaat het om de knop 'Wijzig' te selecteren bovenaan de lijst. Achter de adressen verschijnt een vuilbak-icoon. Selecteer deze om het e-mailadres te verwijderen. Herhaal dit voor alle e-mailadressen.

Lees ook: Apple TV Remote app met Touchpad installeren en gebruiken op een iPad

Ontdek alles over tvOS 10 en de nieuwe Apple TV
Klik hier voor een overzicht van alle tvOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!