30 maart 2017

iOS 10App Store reviews markeren als nuttig of spam in iOS en Mac

App Store iOS logo

Vanaf iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 kunnen ontwikkelaars reageren op App Store reviews (recensies) in de App Store. Dat is een goede zaak, veel gebruikers lieten op deze manier hun frustraties over de app horen in vaak onterechte recensies, echter kon de ontwikkelaar hierop niet reageren tot nu.

Daarnaast kunnen wij als normale app gebruikers ook een steentje bijdragen tot een betere App Store. Zo is het vanaf iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 mogelijk om recensies te markeren als nuttig of net als spam. Hierdoor zullen opmerkingen die als nuttig worden bevonden bovenaan de recensies komen te staan. Het wil overigens niet automatisch zeggen dat dit alleen maar positieve reacties zijn, uiteraard kunnen ook kritische recensies als nuttig worden bevonden.

App Store reviews markeren als nuttig of spam via iOS

• Open de iOS App Store
• Navigeer naar een app
• Tik op het tabblad 'Recensies'

iOS App Store reviews markeren als nuttig

Wanneer je een iPhone 6s of 7 hebt kun je de markeringen toekennen door stevig te drukken op een recensie met behulp van 3D Touch. Onmiddellijk krijg je de mogelijkheid om de recensie te markeren of te melden (spam). Uiteraard kunnen ook iOS gebruikers zonder 3D Touch deze markeringen toekennen. Leg je vinger op een recensie tot het extra menu tevoorschijn komt.

App Store reviews markeren op een Mac

• Open de Mac App Store
• Zoek naar een app en open deze
• Scroll omlaag naar de recensies

App store reviews voor mac markeren

Kies onder de reactie bij 'Was deze recensie nuttig?' een gewenste optie 'ja' of 'nee'. Met behulp van de optie 'Meld een probleem' kun je de reactie markeren als spam.

Lees ook: iCloud en Apple ID instellingen raadplegen in vanaf iOS 10.3Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: