30 maart 2017

CarPlayKleine wijzigingen in iOS 10.3 (#1)

iOS 10.3 logo

Gehuurde films nu overal te bekijken

Vanaf iOS 10.3, maar ook tvOS 10.2 en iTunes 12.6 is het eindelijk mogelijk om overal je gehuurde films te bekijken. Tot voorheen was het alleen mogelijk de film te bekijken op het apparaat waar je deze had aangeschaft.

De gehuurde films worden nu via iCloud gesynchroniseerd met al je apparaten. Wanneer je bijvoorbeeld op een iPhone stopt met kijken kun je verder gaan op een Apple TV 4 precies op het moment waar je was gebleven. Je hebt 30 dagen de tijd om een film te bekijken nadat je deze hebt gehuurd. Zodra het afspelen is gestart heb je 48 uur de tijd om de film volledig te bekijken. Uiteraard kun je de film een onbeperkt aantal keren afspelen tijdens de huurperiode.

Recent geopende apps voor CarPlay

Met behulp van CarPlay kun je in de auto je iPhone raadplegen via het entertainmentsysteem van je auto. Tot voorheen had je alleen toegang tot de applicaties die zich op het startscherm bevinden. Vanaf iOS 10.3 kun je in het 'Dock' een snelkoppeling terugvinden van de 3 laatst gebruikte applicaties. Op deze manier heb je snel toegang tot verschillende apps, handig als je veelvuldig moet switchen tussen meerdere apps.

recente apps in CarPlay

Vernieuwde podcast-widget

Door op het begin-scherm of toegangsscherm van links naar rechts te vegen krijg je toegang tot je widgets. In iOS 10.3 is de podcast-widget vernieuwt, deze toont nu een cover-weergave die te vergelijken is met de muziek-widget. Door op de covers te tikken open je onmiddellijk de podcast in de gelijknamige applicatie.

Vernieuwde podcast widget

Taxi-ritten boeken met behulp van Siri

Vanaf iOS 10 hebben ontwikkelaars beperkte toegang tot Siri, zo kun je bijvoorbeeld een WhatsApp berichtje versturen of geld overmaken met behulp van de spraakassistent. Vanaf iOS 10.3 kun je ook (indien de app deze nieuwe optie ondersteund) taxi-ritten(bijvoorbeeld: UBER) in de toekomst boeken met behulp van Siri.

Lees ook: Het nieuwe Apple File System (APFS), vanaf iOS 10.3 en later op de Mac

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: