21 februari 2017

NieuwsNieuw: WhatsApp Status, foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

WhatsApp heeft een nieuwe functie uitgerold genaamd ‘WhatsApp Status'. Hiermee is het mogelijk om foto's, gifs en korte video's te delen die na 24 uur verdwijnen. Het is een Snapchat-functie die je bijvoorbeeld ook terugvind in Instagram.

De nieuwe deelmogelijkheid wordt automatisch aan je WhatsApp toegevoegd en is te benaderen via het tabblad ‘Status'. Hierin vind je alle statusupdates terug van je contacten en kun je er zelf maken. Zie je de nieuwigheid nog niet? Herstart dan WhatsApp of installeer deze opnieuw, later vandaag moet iedereen de nieuwe statusupdates zien.

WhatsApp Status maken, bewerken en delen

• Open WhatsApp
• Navigeer naar het tabblad ‘Status'
• Tik op de cirkel met plusteken of op ‘Mijn status'

Je kunt een foto of video maken door de cameraknop in te drukken. Daarna kun je de statusupdate versieren met tekst, emoji's en overige tekeningen. Dit werkt op dezelfde manier als je normaal foto's en video's zou bewerken (meer info). Na 24 uur zal de update automatisch verdwijnen.

WhatsApp Status delen van content die na 24 uur verdwijnt

In het tabblad ‘Status' kun je ook de statusupdates van je contacten bekijken, tik op de naam en de statusupdate wordt afgespeeld. Uiteraard kun je reageren op een statusupdate via een WhatsApp-gesprek.

WhatsApp Status delen en privacy beheren

Standaard wordt de statusupdate gedeeld met al je contacten die ook WhatsApp hebben. Dit kun je gelukkig uitschakelen door bepaalde mensen uit te sluiten of alleen te delen met bepaalde contacten. Dit kun je doen via het tabblad Status ▸ Privacy of via Instellingen ▸ Account ▸ Privacy ▸ Status. Kies hier voor ‘Mijn contacten', ‘Mijn contacten behalve' of ‘Alleen delen met'. Het is momenteel niet mogelijk de gehele functie uit te schakelen.

Lees ook: Gifs bekijken, zoeken en versturen via WhatsApp gesprekken

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  132 MB DOWNLOAD GRATIS






Reacties


  • Jos

    21 februari 2017 om 15:10

    Geheel uitschakelen kan volgens mij door te kiezen voor Privacy > Alleen delen met > geen contact selecteren > druk op gereed.

  • Wesley Fabry

    21 februari 2017 om 16:47

    @jos de optie gaat dan niet weg, maar je deelt het met niemand en je blijft ze wel ontvangen.

  • Remko

    21 februari 2017 om 17:03

    Ik wil mijn contactenoverzicht terug! Van daar uit was het makkelijk appen. Nu moet je namen gaan zoeken. Super onhandig!

  • Wesley Fabry

    21 februari 2017 om 17:28

    @remko helaas weinig aan te doen en niet terug te draaien 😔

Een reactie toevoegen: