17 december 2016

WhatsApp: Tekeningen en tekst toevoegen aan foto’s en video’s

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Vanaf WhatsApp versie 2.16.12 is het mogelijk om aantekeningen, tekst, emoji's en overige markeringen toe te voegen aan foto's en video's. Dit kun je vanaf nu allemaal toevoegen aan een foto of video via de populaire chatdienst zelf.

Sinds iOS 10 kun je ook aantekeningen brengen op foto's en video's in iOS zelf. Daarnaast is dit ook al enige tijd mogelijk voor diensten zoals Twitter en Facebook. WhatsApp kon om die reden niet achterblijven en voegt vooralsnog deze optie toe voor de iOS en Android versie. Het aanbrengen van de markeringen en tekst vindt vlak voor het versturen plaats.

Tekeningen, tekst en emoji's toevoegen aan foto's via WhatsApp

• Open een gesprek in WhatsApp
• Tik op de camera om een foto of video te maken
• Of kies een foto of video uit je bibliotheek

Tekeningen en tekst toevoegen aan WhatsApp foto's

Onmiddellijk worden de bewerkingsopties geactiveerd en kun je de aantekening aanbrengen. Tik op het potlood om te tekenen, kies voor de 'T' om tekst toe te voegen, emoji's voeg je toe via de smiley, etc. Uiteraard kun je bij het aanbrengen van de markeringen een kleur kiezen door met je vinger over het kleurenpalet te vegen. Met een knijp- en spreidbeweging kun je aantekeningen verkleinen of vergroten.

In tegenstelling tot iOS heeft WhatsApp geen slimme functie bij het tekenen. Lijnen worden dus niet automatisch mooi gemaakt en je kunt bijvoorbeeld ook geen strakke pijlen tekenen. Uiteraard kun je ook eerst een foto bewerken in iOS Foto's en daarna versturen via de chatdienst. Klik hier voor meer informatie over het aanbrengen van markeringen in iOS Foto's.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  139 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: WhatsApp gebruiken via Siri, widget en toegangsschermReacties


  • Robert

    20 oktober 2016 om 10:18

    Werkt NIET met de iPhone5c

  • Inge

    27 juli 2017 om 9:37

    Waarom werkt dit niet op een iphone 5?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!