16 december 2016

iOS: Herinneringen instellen met je auto als trigger

logo herinneringen iOS

Met behulp van Herinneringen vergeet je nooit meer iets. Al enige tijd is het mogelijk om herinneringen op basis van een locatie in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld de melding ontvangen wanneer je arriveert bij je thuis of vertrekt op je werk.

Sinds iOS 9 is er een mogelijkheid bijgekomen met betrekking tot locatie­gebaseerde herinneringen. Zo kun je jouw auto gebruiken als trigger en een herinnering ontvangen bij het in- of uitstappen van je auto. Dat is ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld nog een pakketje moet gaan ophalen of ander boodschap.

Voor je gebruik kunt maken van deze optie moet je iPhone ooit zijn gekoppeld aan je auto via Bluetooth. CarPlay is voor deze optie dus niet nodig. Hoe je jouw iPhone koppelt aan je auto vind je terug in de handleiding van je bolide.

Herinneringen instellen met je auto als trigger

• Open de Herinningen
• Maak een nieuwe herinnering aan
• Tik op de i-knop
• Schakel de optie 'Toon op een locatie' in
• Tik op 'Locaties' om de mogelijkheden te openen

Herinneringen instellen met auto als trigger

Nu zal er een lijst verschijnen met daarin ook de opties in- en uit de auto stappen. Keer terug en bevestig de toevoeging door op 'Gereed' te tikken. Zodra iOS de verbinding maakt met je auto zal de melding te voorschijn komen. Heb je gekozen om net bij het verlaten van de auto een melding te ontvangen, dan zal deze verschijnen zodra de verbinding wordt verbroken en je enkele stappen hebt gezet.

Lees ook: Snel je geparkeerde auto terugvinden in Apple Maps (Kaarten)Reacties


 • Wim

  17 december 2016 om 12:59

  Ik gebruik iOS 10.2 op een iPhone 7 en heb Herinneringen toestemming gegeven Locatie te gebruiken. Helaas krijg ik de genoemde optie (Toon op een locatie) helemaal niet te zien.

 • Wim

  21 december 2016 om 21:24

  Ik ben ondertussen zo ver gekomen, dat ik de optie ‘Toon op een lokatie’ te zien krijg. Voorwaarde hierbij bleek, dat bij Instellingen > Herinneringen iCloud is geselecteerd met Herinneringen; en geen andere.
  Blijft de uitdaging over: Hoe krijg ik in de Locatie-lijst behalve ‘Huidige locatie’ en ‘Thuis’ ook ‘In en Uit de auto stappen’ te zien?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!