Menu

16 december 2016

Privacy: Evernote laten meelezen met je notities uitschakelen

evernote-icon-18

2017 staat voor de deur, maar voor Evernote gebruikers is dit misschien niet zo heel goed nieuws. Vanaf januari 2017 gaat er een nieuw privacybeleid in. Dit heeft het gevolg dat in sommige gevallen Evernote medewerkers toegang krijgen om de notities van hun gebruikers in de kijken.

De bedoeling van het meelezen is om Evernote nog beter te maken en de deep-learning-technieken te optimaliseren. Zo kunnen ze Evernote nog beter maken. Niet iedereen zit te wachten op deze ontwikkeling, zeker niet als je gevoelige informatie bewaard in je notities. Uiteraard zullen de gevonden gegevens niet op straat komen te liggen, maar fijn is anders. Gelukkig kun je het meelezen uitschakelen via de privacy-instellingen.

Update: Evernote heeft ondertussen aangegeven dat ze dit hebben terug gedaaid. Klik hier voor meer informatie.

Evernote laten meelezen uitschakelen

• Open een webbrowser en navigeer naar de Evernote website
• Log in met je account
• Klik links-onderin op je eigen afbeelding of initialen
• Kies voor de optie ‘Instellingen’

evernote niet laten meelezen met je notities

De Instellingen worden geopend, klik nu in de kolom op ‘Persoonlijke instellingen’. Navigeer naar ‘Betere ervaring’ en vink de optie ‘Geef Evernote toestemming om mijn data te gebruiken om mijn ervaring te verbeteren.’ uit. Vanaf dit moment kan Evernote niet meer je notities inkijken en deze analyseren.

Lees ook: Evernote notities importeren in Notities van Apple







Reacties


Een reactie toevoegen: