18 december 2016

iOS 10iOS 10.2: Muziek waarderen met sterren i.p.v. favoriet (sterbeoordeling)

muziek logo ios

Als muziekliefhebber zat je misschien niet te wachten op de vernieuwde beoordelingen in Muziek. Met behulp van een hartje kun je aangeven of je een nummer leuk vindt of juist niet. Erg zwart-wit ten opzichte van de eerdere sterbeoordelingen.

Vanaf iOS 10.2 is dit verleden tijd en kun je muziek weer waarderen met sterren in plaats van slechts één hartje. Dit is niet standaard actief en zal je eerst moeten activeren via de instellingen van je iPhone of iPad. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Muziek ▸ schakel de optie 'Toon sterbeoordeling' in.

Muziek waarderen met sterren in iOS

Wanneer je bovenstaande optie hebt geactiveerd kun je de sterren toekennen aan een nummer. Dit doe je volgens onderstaande stappen.
• Open de Muziek applicatie
• Leg je vinger op het nummer die je wilt beoordelen
• Tik in de lijst op 'Beoordeel nummer'
• Geef een sterbeoordeling' en tik op 'Gereed'

Sterbeoordeling in iOS muziek

Heb je een iPhone met 3D Touch? Dan moet je in plaats van je vinger op het nummer te leggen, stevig drukken. Uiteraard kun je ook de mini speler openen en daarna op de drie bolletjes tikken om de beoordeling toe te kennen.

Sterbeoordelingen kun je vooral in iTunes gebruiken, zo is het mogelijk om een slimme afspeellijst aan te maken met alle 4-ster nummers, etc. Hoe je slimme afspeellijsten aanmaakt in iTunes vind je hier terug. Deze afspeellijsten worden dan ook gesynchroniseerd met je iDevice, Apple Watch en Apple TV.

Video toont nieuwe sterbeoordeling in iOS Muziek

Lees ook: Alle info over muziek (niet) leuk vinden in iOS en macOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: