7 augustus 2017

iPhone: De aan/uit-knop gebruiken om telefoongesprekken te weigeren

telefoon logo ios

In het huidige tijdperk zou je het haast vergeten, maar de iPhone beschikt ook over een belfunctie. Sinds iOS 10 kunnen zelfs apps van derden de telefoonfunctionaliteit optimaal gebruiken. Een WhatsApp-telefoongesprek zit er namelijk precies hetzelfde uit als een 'gewone' oproep.

Wanneer je een inkomend gesprek ontvangt heb je de keuze om deze te beantwoorden, maar je kunt het gesprek ook weigeren. Uiteraard kun je de iPhone gewoon laten rinkelen en het binnenkomend gesprek negeren, echter blijft je iPhone dan trillingen en geluid maken. Dit kun je eenvoudig oplossen met de aan/uit-knop. Deze heeft namelijk een aantal handige functies bij het ontvangen van een oproep.

Telefoongesprekken weigeren met de aan/uit-knop

Wanneer je een inkomend telefoongesprek hebt kun je door éénmaal te drukken op de aan/uit-knop het inkomende gesprek negeren. Je zal dan merken dat het inkomende gesprek blijft 'bellen', maar je hoort of voelt hier niets van. Het inkomende gesprek blijft aanwezig tot de beller ophangt of voicemail geactiveerd wordt.

iPhone telefoongesprekken weigeren

Oproepen meteen doorschakelen naar voicemail

Wanneer je een inkomende oproep hebt kun je door tweemaal te drukken op de aan/uit-knop het binnenkomend gesprek afbreken. De beller wordt onmiddellijk doorverbonden met je voicemail. Een ontzettend handige functie wanneer je niet in staat bent om een gesprek te voeren.

Lees ook: Wees spam en onbekende telefoonnummers te slim af met TrueCallerReacties


  • Horst

    7 augustus 2017 om 13:04

    Welke aan en uit knop? Rechts op iPhone 6s of i het midden onderaan scherm

  • Wesley Fabry

    7 augustus 2017 om 13:05

    @Horst op de iPhone 6s zit de aan/uit knop inderdaad rechts aan de zijkant, in het midden onderaan zit de thuisknop (homeknop).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!