7 augustus 2014

iPhone: De aan/uit-knop gebruiken om gesprekken te weigeren

telefoon logo 7 retinaJe zou het haast vergeten, maar een iPhone is ook een telefoon waar je ‘gewoon’ mee kunt telefoneren. Wanneer je een inkomend gesprek ontvangt heb je de keuze om deze te beantwoorden, maar je kunt het gesprek ook weigeren.

Daarnaast kun je het gesprek ook negeren, echter blijft je iPhone dan geluid maken en trillen. Dit kun je eenvoudig oplossen door de aan/uit-knop toe te passen bij een inkomend gesprek. Deze knop heeft namelijk een aantal handige functies bij het ontvangen van een gesprek.

éénmaal drukken
Wanneer je een inkomend gesprek hebt kun je door éénmaal te drukken op de aan/uit-knop het inkomende gesprek negeren. Je zal dan merken dat het inkomende gesprek blijft bellen, maar je hoort of voelt hier niets van. Het inkomende gesprek blijft aanwezig tot de beller ophangt of dat de voice mail geactiveerd wordt.

aanuitknop

tweemaal drukken
Wanneer je een inkomend gesprek hebt kun je door tweemaal te drukken op de aan/uit-knop het binnenkomend gesprek afbreken. De persoon aan de andere lijn krijgt onmiddellijk de voice mail en het gesprek wordt door iOS gemarkeerd als ‘gemist’

Omdat je dit toepast met behulp van de aan/uit-knop kun je dit ook blindelings toepassen zonder dat je hiervoor je scherm moet aanraken, handig tijdens een vergadering, op school of wanneer je een gesprek niet kunt aannemen.

Meer over Telefoon kun je hier terugvinden.Reacties


 • gene

  7 augustus 2014 om 12:45

  Erg handig.

 • Maarten

  8 augustus 2014 om 19:27

  Bedankt :-)

 • Mariella

  11 oktober 2014 om 16:31

  Geldt dit ook voor de iphone 6?

Een reactie toevoegen: