14 januari 2015

iOS: Antwoord met een tekstbericht op een binnenkomend gesprek

telefoon logo ios

Sinds iOS 6 hebben we de mogelijkheid om te reageren op een binnenkomend gesprek. Zo kun je snel en eenvoudig de oproep beantwoorden met een SMS/iMessage bericht of een herinnering plaatsen. Deze laatste kun je toepassen door tijdens het ontvangen van een telefoongesprek te tappen (tikken) op de knop 'Herinnering'.

Vervolgens kun je kiezen tussen verschillende herinneringen en tijden. Daarnaast kun je ook antwoorden met een bericht, hiervoor dien je te tappen op 'Bericht' en ook hier heb je verschillende keuzes. In tegenstellingen tot herinneringen kun je de berichten wel handmatig instellen en bewerken, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Telefoon'
• Tap op 'Reageer met tekstbericht'

antwoordtekstbericht

Vervolgens kun je hier drie verschillende korte berichtjes invullen die je kunt versturen als je niet op een telefoongesprek kunt antwoorden. Vul je niets in dan kun je altijd gebruikmaken van de standaard tekstberichten. Deze en de zelf samengestelde kun je dan automatisch versturen naar de beller zoals al eerder aangegeven. Echter moet je er wel rekening mee houden dat dit eigenlijk alleen maar naar een GSM-nummer kan, vaste lijnen hebben hier niet altijd de mogelijkheid voor.

Meer over Telefoon kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: