23 april 2017

Vier onmisbare Safari tips voor iPhone en iPad (#1)

iOS safari icoon

Alle openstaande tabbladen in één keer afsluiten

Wanneer je in iOS Safari veel tabbladen of pagina's hebt geopend kun je deze vanaf iOS 10 in één keer afsluiten. Open hiervoor Safari en leg je vinger op de twee overlappende vierkantjes in de knoppenbalk.

Laat je vinger rusten op het scherm tot er een pop-up-menu tevoorschijn komt. Laat los en kies vervolgens voor de optie 'Sluit [aantal] tabbladen'. Onmiddellijk worden alle tabbladen afgesloten.

Trucje om snel de vorige pagina te openen

Wil je snel terugkeren naar de vorige pagina dan kun je tikken op de 'kleiner dan'-symbool in de knoppenbalk maar het kan nog veel sneller. Veeg met één vinger vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts. Onmiddellijk blader je terug naar de vorige pagina. Indien beschikbaar kun je de volgende pagina raadplegen door vanaf de rechterkant van het scherm naar links te vegen.

handige iOS Safari tips deel 1

Websites plaatsen op het beginscherm

Vreemd genoeg brengen steeds meer bedrijven en ontwikkelaars ook een webversie van zijn of haar app uit. Een voorbeeld daarvan is Twitter, deze hebben onlangs een web-app gelanceerd. Deze verbruikt minder opslagruimte en is bovendien sneller. Deze versie is te raadplegen via de mobiele website van Twitter.

Websites kun je eenvoudig toevoegen aan het beginscherm van je iPhone of iPad met behulp van een snelkoppeling. Open de website in Safari en tik op het deel-icon in de navigatiebalk (vierkant met pijl omhoog). Veeg in de onderste rij van het deel-menu naar links of rechts en tik op de optie 'Voeg toe aan beginscherm'. iOS gaat aan de slag en maakt een snel koppeling, eventueel kun je de naam en/of url aanpassen. Tik op 'Voeg toe' om de webpagina toe te voegen aan het beginscherm.

Veelbezochte pagina's in Safari uitschakelen

Wanneer je in Safari tikt op de adres- en zoekbalk zal je merken dat onder je favorieten je veelbezochte pagina's worden weergegeven. Wanneer je dit niet wil kun je deze optie eenvoudig uitschakelen. Dit doe je via Instellingen ▸ Safari ▸ schakel de optie 'Veelbezochte websites' uit.

Lees ook: Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#22)Reacties


 • Marielle

  24 april 2017 om 0:26

  De tip werkt perfect ik swipte telkens alles weg maar dat in 1 x sluiten werkt perfect

 • bruce

  27 april 2017 om 21:54

  laatste tip: waar vind ik “instellingen” in safari?

 • Wesley Fabry

  28 april 2017 om 8:58

  @Bruce op een iPhone, iPad en iPod Touch vind je de instellingen voor de standaard Apple apps terug in de Instellingen applicatie.

 • Krijn

  9 juli 2017 om 12:56

  Voor m’n werkrooster heb ik een app. Van het één op andere moment reageer de app niet meer op m’n WiFi. Wel op 4 G De melding is ( safari kan de pagina niet openen omdat de server niet reageert)
  Wat kan ik hier aan doen?
  Groet Krijn.

 • Wesley Fabry

  10 juli 2017 om 10:43

  @krijn je kunt de netwerkinstellingen eens herstellen of de App opnieuw installeren: https://www.appletips.nl/ios-mobiele-netwerk-herstellen/

Een reactie toevoegen: