15 januari 2017

CarPlayiOS 10: Apps verwijderen of volgorde aanpassen voor CarPlay

Carplay logo Apple

Vanaf iOS 10 is het eenvoudiger om de interface voor CarPlay aan te passen. In voorgaande versies was het onmogelijk om de volgorde van de CarPlay apps aan te passen. Daarnaast kun je ook applicaties verwijderen, iets wat nog niet mogelijk was.

Vanaf iOS 10 kun je standaard apps verwijderen. Wis je dus bijvoorbeeld de muziek applicatie, dan zal deze ook verdwijnen voor CarPlay. Uiteraard kun je ook apps van derde wissen. Zowel het verwijderen als het aanpassen van apps kun je uitvoeren via de instellingen van je iPhone.

Volgorde van CarPlay apps wijzigen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Carplay'
• Kies je auto of entertainmentsysteem

CarPlay apps verwijderen of aanpassen in iOS

Per direct kun de volgorde aanpassen, leg je vinger op de app die je wilt verplaatsen tot deze begint te zweven. Sleep de app naar de gewenste positie en laat dan los, herhaal dit voor alle apps die je wilt wijzegen. Met de optie 'Stel opnieuw in' kun je eenvoudig de weergave van het beginscherm herstellen naar fabrieksinstellingen.

CarPlay apps verwijderen

Standaard apps moet je ook verwijderen op je iPhone als je deze ook wilt wissen voor CarPlay, hoe je dit doet lees je hier terug. /ios-10-beta-apps-verwijderen/ Toch kun je sommige standaard apps, zoals audioboeken, verwijderen. Dit werkt op dezelfde manier als apps voor derde. Tik op de min-knop bij een app om deze te wissen. Wil je de gewiste app weer opnieuw toevoegen? Tik dan op de plus-knop bij de app die onderaan het CarPlay venster worden getoond.

Lees ook: Hoe werkt CarPlay en wat kun je ermee?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: