22 april 2017

Mac: Een verzonden e-mailbericht opnieuw versturen

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Met behulp van de standaard Mail applicatie is het mogelijk om je e-mailberichten te ontvangen, beheren en versturen op je Mac. Niet alleen is deze applicatie geschikt voor iCloud gebruikers, maar ook voor ondermeer Gmail en Microsoft Exchange.

Wist je dat je ook eenvoudig en snel een verzonden e-mailbericht opnieuw kunt versturen. Je zou denken dat je deze dan moet doorsturen, maar dan is de originele opmaak niet meer compleet. Gelukkig kan het veel eenvoudiger via verschillende opties zonder de opmaak te verliezen, je stuurt de e-mail gewoon opnieuw zonder kopieer- en plakwerk.

Verzonden e-mailbericht opnieuw versturen op een Mac

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar je verzonden berichten
• Klik een verzonden bericht aan

Een verzonden e-mailbericht opnieuw versturen

Je kunt nu met een secundaire klik klikken op het e-mailbericht in de lijst, kies vervolgens in het contextmenu voor 'Stuur opnieuw'. Daarnaast kun je ook het bericht openen in Mail en vervolgens via de menubalk ▸ Bericht ▸ 'Verstuur opnieuw' kiezen. Het snelste is met behulp van een toetscombinatie, open het e-mailbericht en voer de toetscombinatie shift⇧ + command⌘ + D uit. Onmiddellijk wordt het e-mailbericht opnieuw verstuurd in originele opmaak.

Lees ook: HTML-handtekening (CSS) maken in macOS (OS X)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: