15 augustus 2017

Tekst uit een e-mailbericht citeren in Mail voor iOS en Mac

mail icon iOS

Met alle sociale media zou je haast vergeten dat je ook nog traditioneel kunt e-mailen. Vooral voor zakelijke conversaties blijft dit natuurlijk een handig hulpmiddel, maar ook bij het plannen van grote activiteiten of versturen van uitnodigingen. Bij zo'n e-mailgesprek kun je al snel een gigantische geschiedenis opbouwen die voortdurend wordt meegestuurd.

Al snel zul je handmatig wat geschiedenis verwijderen omdat je maar een bepaalde zin of alinea wil 'citeren'. Via een klein, maar oud trucje kun je dit eenvoudig uitvoeren zonder dat je dit handmatig moet doen. Dit trucje werkt zowel in iOS als op de Mac en is vooral voor de ontvanger handig, hij of zij weet onmiddellijk waar je op doelt.

Tekst citeren uit een e-mailgesprek

Wanneer je wilt antwoorden op een bericht en een bepaald gedeelte wilt citeren volstaat het om dit stukje tekst te selecteren. Zodra je de tekst hebt geselecteerd druk op je op de antwoord-knop.

Tekst citeren in Mail voor iPhone, iPad en Mac

Onmiddellijk wordt alleen de geselecteerde tekst in de geschiedenis meegenomen en ziet de ontvanger onmiddellijk wat je bedoelt. Let wel, de overige geschiedenis wordt hierdoor gewist en niet meer meegestuurd in het gesprek. Uiteraard kun je bij de verzonden of eerder ontvangen e-mailberichten het volledige bericht raadplegen.

Lees ook: Snel al je e-mail concepten bekijken met deze verborgen optieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!