Menu

1 februari 2015

Facebook: Het automatisch afspelen van video’s in iOS uitschakelen

facebook

Facebook houdt er van om 2 maal per maand hun applicaties te updaten, dit vaak met grote ergernis van de gebruiker. Iedere keer verdwijnen er instellingen of worden ze aangepast. De reden waarom is vrij onduidelijk. Je kunt er bijna een weddenschap op zetten, iedere update past Facebook de instellingen voor video en foto’s aan. Wanneer je het nieuwsoverzicht van je Facebook bekijkt is het je vast al opgevallen dat video’s automatisch worden afgespeeld.

Dit is niet alleen behoorlijk irritant, het gaat ook nog eens ten koste van je databundel wanneer je de Facebook applicatie gebruiken op het mobiele netwerk van je provider. Dit kun je eenvoudig uitschakelen, maar zoals al eerder gemeld past Facebook dit bijna bij iedere update aan. Onderstaande procedure is van toepassing op Facebook 23.0 (update van 30/01/2015):

• Open de Facebook
• Tik onderaan op de drie horizontale strepen
• Navigeer naar de optie ‘Accountinstellingen’
• Tap hier op ‘Video’s en foto’s’

fbvideoafspelen

Selecteer hier de optie ‘Automatisch afspelen’, vervolgens kun je kiezen uit verschillende opties. De opties spreken voor zich, door voor ‘Video’s nooit automatisch afspelen’ te kiezen zal Facebook geen video’s in je tijdlijn meer automatisch afspelen. Mocht je deze optie toch fijn vinden, maar wil je niet dat video’s worden afgespeeld op je dataverbinding dan kun je de optie ‘Alleen Wi-fi gebruiken’ selecteren. Hierdoor worden de video’s alleen afgespeeld wanneer je verbonden bent met een Wi-fi netwerk.

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Daniël 2 februari 2015 om 20:35

    Zeer irritant, want sinds dat automatisch afspelen bestaat kan je niet meer streamen naar je Apple TV!

  • Steven 3 februari 2015 om 12:03

    Bedankt voor de tip !

Een reactie toevoegen: