Menu

13 maart 2016

Status op Facebook alleen met bepaalde vrienden delen

Facebook icoon (logo)

Als je jouw privacy instellingen op Facebook goed hebt geregeld zal je waarschijnlijk alleen je statussen delen met vrienden. Mocht je dit niet hebben ingesteld lees je hier terug hoe je dit moet doen.

Wist je dat je ook statussen alleen kunt delen met bepaalde vrienden of een bepaalde groep uit je vrienden? Dit kan zowel op de dekstopversie of in de Facebook app. Hoe je dit moet doen lees je in de volgende procedure terug.

• Open Facebook in een webbrowser
• Log in en klik op het statusveld ‘Wat ben je aan het doen?’
• Klik naast ‘Plaatsen’ op het dropdownmenu
• Kies een gewenste groep

Delen op facebook aanpassen

Zo kun je kiezen voor openbaar, dan kan iedereen je status zien, bij ‘Vrienden’ al vrienden op Facebook, etc. Wil je een status delen met alleen bepaalde mensen? Klik dan op ‘Aangepast’, vervolgens heb je de keuze om dit enkel de delen met bepaalde vrienden of juist niet te delen met bepaalde personen. Bij ‘Wie mag dit zien’ kun je gewoon de namen invullen van de personen die je status mogen zien of net niet zien.

Voor de Facebook applicatie werkt het ongeveer hetzelfde als bij de dekstopversie. Open de app en tik op ‘Wat ben je aan het doen’ om je status bij te werken. Boven je foto kun je bij ‘Aan’ een menu openen, kies hier weer wie je status mag zien. Via de optie ‘Meer’ kun je kiezen voor ‘Bepaalde vrienden’ of ‘Vrienden behalve’ om de namen in te voeren.

Lees ook: Hoe gebeurtenissen live delen met je vrienden op Facebook?







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: