31 mei 2017

iOS: Markeer adressen bij het versturen van een e-mailbericht

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Wanneer je gebruikmaakt van meerdere e-mailaccounts op je iPhone of iPad is het je vast al eens overkomen dat je per ongeluk geantwoord hebt via het verkeerde account. Dit kun je oplossen door de optie 'Markeer adressen' te gebruiken in iOS Mail.

Wanneer je bijvoorbeeld een privé en werk mailaccount hebt kan het wel eens voorkomen dat je geantwoord hebt met je privé e-mailaccount in plaats van je werk. In iOS heb je de mogelijkheid om bepaalde domeinen voor e-mailaccounts te markeren. Zo kun je bijvoorbeeld het mailaccount van je werk markeren en zal je hierop geattendeerd worden wanneer je via privé antwoord.

Markeer adressen bij het versturen van een mail

De optie klinkt verwarrend en is het beste uit te leggen met een voorbeeld en de stappen hoe je de optie activeert.
• Open Instellingen op je iPhone of iPad
• Navigeer naar 'Mail'
• Tik op 'Markeer adressen'

Markeer adressen bij het versturen voor Mail

Vul vervolgens de domeinnamen in, dit zijn de gegevens die zich na het apenstaartje (@) bevinden. Een voorbeeld kan zijn icloud.com, appel.nl, etc. Je kunt meerdere domeinen opgeven door ze te scheiden met een komma.

Wanneer je nu een nieuw e-mailbericht gaat opstellen zal je merken dan in het 'Van'-veld bepaalde e-mailadressen worden gemarkeerd. Deze krijgen een rode kleur. Heb je bijvoorbeeld je persoonlijk domeinnaam ingevuld in de instellingen dan zullen de e-mailadressen van je werk rood worden gemarkeerd. Met deze kennis kun je dit in de praktijk toepassen. Stel je moet op een werkgerelateerde e-mail antwoorden dan zal het e-mailadres bij het versturen rood kleuren, is dit niet het geval dan weet je dat je via je persoonlijk e-mailaccount aan het antwoorden bent.

Lees ook: Handige filteroptie gebruiken in MailReacties


  • Ed Deijkers

    31 mei 2017 om 20:43

    Wordt een beetje moe van wat ik allemaal moet. Het kost alleen maar tijd en is zinloos. Maak het verdorie eens intuïtief. Ik weet zelf wel aan wie ik wat verstuur. Weer meer instellingen, hou toch eens op.

  • Wesley Fabry

    31 mei 2017 om 21:16

    Je moet niets 😉

Een reactie toevoegen: