31 mei 2017

ScreencastMac: Websites vastzetten met Pinned Sites in Safari

Safari icoon

Vanaf OS X 10.11 El Capitan is de mogelijkheid om tabbladen in Safari vast te zetten als Pinned Sites, je vraagt je vast af wat je daar nu precies mee moet? Je hebt immers al favorieten, bladwijzers, veelbezochte sites, etc.

Pinned Sites zijn nuttig om snel toegang te krijgen tot je favoriete websites, denk hierbij aan handige tip-websites. De tabbladen worden (in het klein) vastgezet aan de linkerkant van het tabbladbalk, aan de hand van het website icoon (of afkorting) kun je dan snel de website openen.

Pinnend sites op verschillende manieren activeren

Je kunt op verschillende manieren de tabbladen vastzetten in de webbrowser van Apple, het makkelijkste is via de menubalk.

• Open de website die je wilt vastzetten in Safari
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Venster'
• Kies voor de optie 'Maak tabblad vast'

pinned sites gebruiken in Safari voor OS X

Het tabblad wordt aan de linkerkant van de tabbladbalk vastgezet en kan worden geopend door op het icoon te klikken. Tabbladen kun je ook vastzetten door op een openstaand tabblad te klikken met een secundaire klik (rechtermuisknop) en in het context-menu te kiezen voor 'Maak tabblad vast'. Let op, dit kan alleen wanneer je twee of meerdere tabbladen actief hebt of altijd de tabbladblak toont.

Als laatste mogelijkheid kun je een openstaand tabblad ook slepen naar de eerder geplaatste Pinned Sites om ze vast te zetten. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking.

Pinned Sites zijn handig, maar er zitten ook nadelen aan. De sites worden bij iedere opstart van Safari opnieuw ingeladen en bij het openen van je favoriete site kom je steeds terug in het vastgezette tabblad. Dit kan soms vervelend werken wanneer je bijvoorbeeld meerdere tabbladen van dezelfde website wil openen.

Pinned Sites verwijderen

• Open het vastgezette tabblad
• Navigeer naar menubalk ▸ Venster ▸ Maak tabblad los
• Het tabblad wordt nu los gekoppeld

Ook kun je een tabblad loskoppelen door met een secundaire klik (rechterknop) en klik daarna op 'Maak tabblad los' of sleep het vastgezette tabblad naar rechts uit de Pinned Sites. Zie bovenstaande video ter verduidelijking.

Lees ook: Hoe automatisch je Safari geschiedenis wissen?

Bijgewerkt artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!