13 februari 2017

iOS 10: Verras je valentijn met liefdevolle berichten via iMessage

14 februari, de dag van de liefde,Valentijn. Je kunt een cadeau kopen, maar het kan ook veel eenvoudiger met een lief berichtje. Vanaf iOS 10 bevat de Berichten applicatie op de iPhone en iPad een aantal leuke, mooie en liefdevolle effecten en berichten.

Zo kun je een bericht versturen met een hart of romantisch je hartslag doorsturen. Uiteraard kun je ook via de verschillende iMessage extensies romantische stickers, emoji's, enzovoorts versturen. Om deze effecten en berichten te kunnen versturen moet je in het bezit zijn van iOS 10 of nieuwer, ook de ontvanger moet beschikken over een iPhone of iPad met iOS 10 of nieuwer. Sommige effecten en berichten kunnen ook worden getoond in macOS Sierra.

Bericht versturen met een liefdevol hart

• Schrijf een nieuw bericht of antwoord op een bestaand
• Leg je vinger of 3D Touch op de verstuur-knop (pijl omhoog)
• Wacht enige momenten tot het effectenscherm verschijnt
• Tik bovenin op 'Scherm'
• Veeg naar link om het schermeffect 'Stuur met hart' te openen
• Tik op de pijl omhoog om te versturen

versturen met hart voor Valentijn

Je hartslag doorsturen via Digital Touch

• Open een nieuw of bestaand gesprek
• Tik op het hartje met twee vingers naast het tekstveld
• Zie je deze optie niet? Tik dan eerst op >-teken

Leg nu twee vingers op het zwarte veld in de Berichten applicatie, onmiddellijk wordt je 'hartslag' aangemaakt in de vorm van een Digital Touch bericht. De duur van het bericht bepaald je zelf door je vingers op het scherm te houden. Zodra je los laat is het Digital Touch bericht aangemaakt en wordt deze onmiddellijk verstuurd.

Valentijn vieren met Digital Touch

Stickers en overige extensies gebruiken in Berichten

Uiteraard kun je ook leuke stickers of andere extensies gebruiken en versturen naar je geliefde. Zo kun je bijvoorbeeld een schattige Mickey Mouse versturen of een hoop hartjes. Hoe je stickers en extensies gebruikt in Berichten lees je hier uitgebreid terug.

Een kaartje sturen

Natuurlijk kun je vandaag ook nog een 'fysiek'-kaartje naar je geliefde sturen. Via de Greetz website kun jezelf een leuk kaartje samenstellen die dan dinsdag door post.nl wordt berzorgd. Eventueel kun je er zelfs ook nog een cadeau aan toevoegen.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de iOS 10 Berichten app


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: