22 december 2016

Inspiratie: Digitale last-minute kerstcadeaus voor Apple liefhebbers

appletips logo voor de Kerst

Nog een weekje en dan is het Kerst! Uiteraard heb je nog alle tijd om een cadeau te zoeken voor je partner, vrienden of familie. We hebben al een hoop inspiratie gegeven die je hier kunt terugvinden. Maar wie geen tijd heeft kan ook gaan voor een digitaal cadeau.

Digitale cadeaus zijn makkelijk te bestellen, worden in de meeste gevallen onmiddellijk geleverd en iedereen is er blij mee. Zo kun je eenvoudig een iTunes-kaart aanschaffen, iemand Apple Music cadeau doen of verschillende andere diensten en producten geven.

In onderstaand overzicht vind je producten terug die te koop zijn bij verschillende webshops. Het is belangrijk dat onze Belgische bezoekers de Belgische link (indien vermeld) gebruiken bij het aanschaffen van een cadeaukaart. Dit is vooral belangrijk voor iTunes en App store kaarten, Apple Music en de Apple Store tegoeden. iTunes kaarten en dergelijke uit Nederland zijn bijvoorbeeld niet geldig in de Belgische iTunes Store. Goed om te weten: Door te kopen via onze links steun je appletips, het kost je niets extra’s en helpt ons verder.

Toegang tot miljoenen nummer via Apple Music

Met Apple Music kun je voor een vast bedrag per maand luisteren naar miljoenen nummers. Je persoonlijke muziekbibliotheek kan worden aangevuld met alle beschikbare nummers en streamen naar al je apparaten. De muzieknummers kunnen ook offline opgeslagen worden zodat je zonder internetverbinding muziek kunt luisteren.

Apple Music is niet alleen beschikbaar voor Apple gebruikers met een iPhone, iPad of Mac. Ook Android gebruikers kunnen via de speciale Apple Music applicatie muziek streamen en offline gebruiken. Voor het cadeau heb je de keuze tussen uit twee periodes. Voor €29,97 kan de gelukkige 3 maanden gebruikmaken van de dienst. Voor €99 kan dit 12 maanden. Zelf ook Apple Music? Dan loont het om jezelf een cadeaubon van €99 cadeau te doen want hierdoor is Apple Music €20 goedkoper. De cadeaubonnen worden per e-mail verstuurd, kun je dus nog perfect de dag zelf doen.

Apple Music abonnement cadeau geven (Nederland)
Apple Music abonnement cadeau geven (België)

muziek applicatie in iOS 10, tvOS 10 en macOS Sierra

iTunes en App store cadeaukaart

Cadeaukaarten voor de iTunes en App Store zijn altijd een succes. Hierdoor kan de ontvanger zelf bepalen welke applicaties, films, boeken en muziek hij of zij wilt kopen. Daarnaast kan het iTunes tegoed ook gebruikt worden voor het lopende Apple Music abonnement of iCloud-opslag. iTunes cadeaukaarten kunnen worden aangeschaft in verschillende winkels en supermarkten. Maar het kan ook via de iTunes (app) Store of online.

Klik hier om direct een cadeaubon te versturen vanuit de App Store of iTunes. Mocht dit niet lukken dan kun je dit ook handmatig doen via onderstaande stappen.

iTunes cadeaukaart versturen via iOS of iTunes

• Open de iOS App Store
• Navigeer naar het tabblad 'Uitgelicht'
• Scrol helemaal naar beneden
• Tik op 'Stuur cadeau'
• Vul de gegevens in en kies een datum

In iTunes kun je de cadeaubon versturen door iTunes te openen. Klik op 'Store' in de knoppenbalk. Klik bij 'Direct naar' op 'iTunes-cadeau sturen'.

iTunes cadeaukaart online aanschaffen

Heb je geen toegang tot bovenstaande diensten van kun je via e-mail of per post de cadeaukaarten bestellen via de Online Apple Store.

iTunes en App Store cadeaubonnen in de Nederlandse Online Apple Store
iTunes en App Store cadeaubonnen in de Belgische Online Apple Store

itunes cadeaukaart cadeaubon

Online Apple Store tegoed cadeau geven

In de Online Apple Store vind je uiteraard alle producten van Apple, maar ook accessoires van derde. Het is de uitgelezen winkel voor de Apple liefhebber. Naast de standaard producten heeft Apple ook exclusieve exemplaren van bepaalde gadgets en accessoires. Met een Apple Store cadeaukaart kan de gelukkige zelf bepalen wat hij of zij koopt. De cadeaukaart kan overigens ook gebruikt worden in de fysieke (officiële) Apple Stores. Het bedrag van de cadeaubon kun je zelf bepalen met een maximum van €2000. De cadeaubon wordt per e-mail verstuurd en kan op ieder moment worden aangeschaft.

• Nederlandse Online Apple Store cadeaukaart samenstellen
• Belgische Online Apple Store cadeaukaart samenstellen

Geen een app, boek, film of muziek cadeau

In de iTunes, App en iBook Store vind je miljoenen applicaties, boeken, muziek en films. Deze kun je allemaal cadeau geven, handig als iemand graag die ene film of boek wilt hebben. Hoe je één van deze producten cadeau geeft lees je uitgebreid terug in deze handleiding.

De iOS App Store (iOS 8.3)

Cadeaubonnen voor webwinkels

Heb je geen tijd meer om snel even naar de winkel te hollen dan kun je ook online een cadeaubon aanschaffen voor een webwinkel. Zo kan de ontvanger zelf bepalen welk cadeautje hij of zijn koopt van het bedrag. Bij de meeste webwinkels kun je zelf een cadeaubon samenstellen met een gewenst bedrag. Hieronder vind je een lijst van de populairste webwinkels en kun je direct de cadeaukaart aanmaken. De meeste webwinkels leveren ook in België, controleer eerst de verzendkosten indien nodig.

Fonq
Coolblue
Wehkamp
Media Markt
Bol.com

Nog meer inspiratie

Kerstcadeaus voor Mac, Apple TV en desktop gebruikers
Kerstcadeaus voor iPhone, iPad, Apple Watch en smartphone gebruikersReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: