2 mei 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Hoe een foto bijsnijden, rechtzetten of spiegelen

Foto's voor OS X logo

In de Foto’s voor OS X applicatie is het heel simpel om foto’s bij te snijden, recht te zetten of te spiegelen. Wanneer je de foto aanpast kun je altijd terug naar het origineel en worden bovendien alle wijzigingen gesynchroniseerd met al je andere apparaten via iCloud-fotobibliotheek.

Open de foto die je wilt bewerken, klik bovenin de knoppenbalk op 'Bewerk' en selecteer de optie 'Snij bij'. Als je een foto recht wilt maken (bijvoorbeeld de horizon) dan kun je dit doen met de halve cirkel naast de foto.

Klik op het driehoekje bij de nul en hou vast, sleep nu het driehoekje naar boven of onder om de foto te kantelen zodat je hem recht kunt zetten, laat los om de wijziging uit te voeren. Daarnaast kun je ook op de knop 'Automatisch' klikken, Foto’s zal dan zelf de foto rechtmaken.

Foto rechtzetten in Foto's voor OS X

Een foto bijsnijden kun je doen door de gemarkeerde hoekjes te slepen naar iedere gewenste positie, ook kun je met een spreidbeweging op het trackpad de foto inzoomen. Op deze manier blijven dezelfde verhoudingen actief. Klik op 'Verhouding' om een ander formaat te kiezen, denk hierbij aan vierkant, 16:9 of origineel formaat.

Foto bijsnijden en spiegelen in Foto's voor OS X

Als laatste kun je de foto ook horizontaal spiegelen, dit doe je door op de knop 'Spiegel' te klikken. Onmiddellijk wordt de foto gespiegeld, wil je verticaal spiegelen? Hou dan de option⌥-toets ingedrukt en klik dan op 'Spiegel'.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


  • Leif

    23 juli 2016 om 12:52

    Mooie uitleg, alleen op Iphone 6s niet te vinden het spiegelen de rest is allemaal aanwezig! Vind het erg dat je het nergens kunt vinden hoe het werkt om een foto te spiegelen!

  • Wesley Fabry

    23 juli 2016 om 13:37

    @leif dat is helaas niet mogelijk standaard in iOS. Zijn wel apps die dit kunnen zoals camera+

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!