2 mei 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#17)

iOS alternatief logo

App Store verversen

Er zit geen refresh-knop in de iOS App Store, toch is het mogelijk de App Store geforceerd te verversen. Telkens wanneer je de applicatie volledig opnieuw opstart zal de App Store opnieuw ingeladen worden, maar je kan dit ook handmatig doen.

Tap (tik) hiervoor ongeveer 8 keer snel achter elkaar op het tabblad 'Uitgelicht', na ongeveer 8 keer tappen zal je zien dat de App Store opnieuw ingeladen wordt. Je krijgt zelfs de suggesties weer om Apple applicaties te downloaden.

refresh-app-store

Rode ogen verwijderen in iOS 8

Het lijkt erop dat het sinds iOS 8 niet meer mogelijk is om rode ogen te verwijderen van een foto. In voorgaande versies van iOS was dit mogelijk via een speciale optie. Deze is niet verdwenen in iOS 8, echter is hij enkel beschikbaar wanneer je een foto met flits maakt. Op al deze foto’s heb je de mogelijkheid om rode ogen te verwijderen. Hoe je ze kunt verwijderen lees je hier terug.

Tekst laten voorlezen

In iOS is het mogelijk om geselecteerde tekst te laten uitspreken, dit is handig als je geen zin hebt om een heel artikel te lezen. Open de instellingen op je iPhone, iPad of iPod Touch en navigeer naar Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Spraak. Schakel hier de optie 'Spreek selectie uit' in, op deze pagina kun je ook de voorleessnelheid aanpassen. Vervolgens kun je een tekst markeren in iOS en in het bekomen pop-up menu kun je dan kiezen voor 'spreek uit'.

spreekuit

Concepten in mail raadplegen

Wanneer je tijdens het samenstellen van een e-mailbericht besluit te stoppen (annuleren) dan wordt er gevraagd of je het concept wilt bewaren. Wil je graag snel al je huidige concepten zien? Open de Mail applicatie en navigeer naar je inbox overzicht, tap enige momenten op het icoon 'Nieuw e-mailbericht' (vierkantje met potloodje) tot je al je concepten ziet. Je krijgt een overzicht van al je concepten of de mogelijkheid om een nieuw bericht te starten.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!