2 mei 2015

iOS 8Twitter gebruikers en hashtags bekijken in Spotlight

Twitter logo icon

Twitter CEO Dick Costolo heeft tussen de regels door bekend gemaakt dat Apple en Twitter nog meer gaan samenwerken. Zo zal je binnenkort ook tweets kunnen terugvinden in Spotlight terwijl je aan het zoeken bent.

Verder wist hij te vertellen dat het al sinds iOS 8 en OS X Yosemite mogelijk is om te zoeken naar accounts en hashtags, een functie iedereen geheel is ontgaan. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

In iOS 8 (of hoger)

Ontgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch en veeg met één vinger omlaag over het scherm (niet van bovenaf het scherm). Spotlight wordt geactiveerd, nu kun je zoeken naar een Twittergebruiker of hashtag. Zoeken naar een gebruiker kan door @ voor de gebruiker te plaatsen, bijvoorbeeld @appletips. Wil je een hashtag zoeken dan kan dit door # gevolgd door het onderwerp, bijvoorbeeld #appletips. Tap op de resultaten in Spotlight om ze te bekijken.

twitterresultateniOS

In OS X 10.10 (of hoger)

Net zoals in iOS 8 kun je ook in OS X zoeken naar gebruikers en hashtags. Activeer spotlight via het vergrootglas in de menubalk of met de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk. Zoeken kan nu naar een gebruiker door @ voor de gebruiker te plaatsen, bijvoorbeeld @appletips. Wil je een hashtag zoeken dan kan dit door # gevolgd door het onderwerp, bijvoorbeeld #appletips. Klik vervolgens op het zoekresultaat om deze te bekijken.

twitterresultatenOSX

Twitter
TwitterApple Watch app
Categorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  194 MB DOWNLOAD GRATIS

bronReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!