1 mei 2015

OS X: iPhoto verwijderen of opnieuw downloaden

Bevalt de Foto’s voor OS X applicatie je goed, dan kan je iPhoto verwijderen van je Mac. iPhoto verwijderen is vrij eenvoudig, open Launchpad (in de map 'Programma’s in Finder of met vijf vingers knijpen op een trackpad).

Navigeer naar iPhoto in Launchpad en druk de option⌥-toets in op je toetsenbord. Je zal merken dat er een kruisje verschijnt bij het icoon van de app. Klik hierop om de iPhoto applicatie te verwijderen. Ditzelfde kun je ook toepassen voor de Aperture applicatie.

iphotverwijderen

iPhoto/Aperture opnieuw downloaden

iPhoto of Aperture al verwijderd en wil je ze toch graag opnieuw gebruiken, dan kun je ze opnieuw downloaden vanuit de Mac App Store. Wanneer je zoekt naar iPhoto of Aperture zal je merken dat deze niet meer aanwezig zijn in de Mac App Store, maar toch zijn ze opnieuw te downloaden.

iphotodownloaden

Open de Mac App Store en klik in de knoppenbalk op het tabblad 'Aankopen' en zoek in de lijst naar iPhoto of Aperture. Klik naast de app op 'installeren' om de applicatie opnieuw te downloaden en te installeren.

Meer over Foto's voor OS X kun je hier terugvinden.Reacties


 • K.W. van Duijn

  1 mei 2015 om 11:52

  iPhoto laat zich bij mij niet verwijderen! Als ik kijk bij “Aankopen” dan staat iPhoto op ‘gepauzeerd’ (12-03-2015). Klik ik op doorgaan dan krijg ik de boodschap ‘Dit artikel is tijdelijk niet beschikbaar, probeer het later opnieuw’. Hoe krijg ik iPhoto alsnog verwijderd? Gewoon met de harde hand uit de programmadirectie weggooien of heeft dat ongewenste consequenties voor het OS (draai overigens de allerlaatste versie – 10.10.3)?

 • Achilles Damen

  1 mei 2015 om 23:54

  Ik wil Iphoto juist opnieuw activeren en loop tegen exact hetzelfde probleem aan: als ik kijk bij “Aankopen” dan staat iPhoto op ‘gepauzeerd’ (12-03-2015). Klik ik op doorgaan dan krijg ik de boodschap ‘Dit artikel is tijdelijk niet beschikbaar, probeer het later opnieuw’.

 • Ad

  3 mei 2015 om 11:29

  Moeiteloos verwijderd, Foto’s bevalt me goed, moest er wel even aan wennen.

 • Dirk

  24 juni 2015 om 21:26

  Ik heb hetzelfde probleem met Iphoto, ik hoop dat apple dit oplost!

 • Nadia

  1 november 2015 om 22:23

  Ik heb iPhoto onhandig verwijderd, want het staat niet meer op mijn mac en ook niet bij aankopen in de mac app store!! Hoe kan ik het nu downloaden?

 • ira

  25 november 2015 om 10:34

  Yosemite heeft iPhoto zelf verwijderd en vervangen door Foto’s.
  Drama voor fotoarchief: all info verdwenen en geeft vreemde locaties aan… Terug naar iPhoto lukt niet want niet vindbaar in de App Store. Dramatisch!

 • Pieter

  15 januari 2017 om 13:38

  Ik heb vanaf 2005 iphoto gebruikt en vind het nieuwe maar een knullig programma. Ik ben heel veel van mijn foto’s kwijtgeraakt. Helaas kan ik bij ‘mijn aankopen’ iphoto niet terugvinden. Zijn er nog andere opties?

 • Wesley Fabry

  15 januari 2017 om 15:43

  Bij aankopen staat deze alleen als je hem ook digitaal hebt gekocht of in der tijd gedigitaliseerd hebt. Zo niet kun je deze niet meer downloaden. Beste is gewoon overstappen op foto’s voor Mac.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!