Menu

30 april 2015

CarPlayCarPlay uitschakelen

Carplay logo Apple

Misschien ben je al een trotse bezitter van een auto met CarPlay ondersteuning of heb je een entertainmentsysteem geïnstalleerd die CarPlay in je ‘oude’ auto mogelijk maakt. Toch zijn er een aantal iPhone gebruikers die niet zitten te wachten op CarPlay en willen dit het liefste uitschakelen.

De reden waarom is vrij eenvoudig, telkens wanneer je de iPhone via de USB-kabel aansluit op je entertainmentsysteem zal deze onmiddellijk CarPlay opstarten. Wil je liever het systeem van je auto gebruiken en niet CarPlay is dit vervelend. Het lijkt dan onmogelijk om je iPhone via de USB-poort op te laden. Toch kun je CarPlay uitschakelen.

• Open hiervoor ‘Instellingen’ op je iPhone
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Tap op ‘Beperkingen’ en schakel deze in

carplay-uitschakelen

Vul de toegangscode in voor beperkingen of maak één aan, deze code moet je altijd invoeren wanneer wijzigingen wilt aanbrengen bij beperkingen. Schakel vervolgens de optie ‘CarPlay’ uit. Wanneer je nu de iPhone koppelt aan het entertainmentsysteem van je auto zal deze CarPlay niet meer activeren en kun je naar hartenlust je iPhone opladen.

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.
Gerelateerde tips:
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: