30 april 2015

CarPlayCarPlay uitschakelen

Carplay logo Apple

Misschien ben je al een trotse bezitter van een auto met CarPlay ondersteuning of heb je een entertainmentsysteem geïnstalleerd die CarPlay in je 'oude' auto mogelijk maakt. Toch zijn er een aantal iPhone gebruikers die niet zitten te wachten op CarPlay en willen dit het liefste uitschakelen.

De reden waarom is vrij eenvoudig, telkens wanneer je de iPhone via de USB-kabel aansluit op je entertainmentsysteem zal deze onmiddellijk CarPlay opstarten. Wil je liever het systeem van je auto gebruiken en niet CarPlay is dit vervelend. Het lijkt dan onmogelijk om je iPhone via de USB-poort op te laden. Toch kun je CarPlay uitschakelen.

• Open hiervoor 'Instellingen' op je iPhone
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tap op 'Beperkingen' en schakel deze in

carplay-uitschakelen

Vul de toegangscode in voor beperkingen of maak één aan, deze code moet je altijd invoeren wanneer wijzigingen wilt aanbrengen bij beperkingen. Schakel vervolgens de optie 'CarPlay' uit. Wanneer je nu de iPhone koppelt aan het entertainmentsysteem van je auto zal deze CarPlay niet meer activeren en kun je naar hartenlust je iPhone opladen.

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


 • Jos

  9 februari 2017 om 16:23

  Ik heb sinds kort een Pioneer sph-da 120 met een iPhone 6 ik vroeg me af of er geen gratis navigatie werkt via een app

  Alvast bedankt

 • Wesley Fabry

  10 februari 2017 om 7:54

  De kaarten applicatie in Carplay is gratis, alleen kan het datakosten met zich meebrengen als je geen grote databundel hebt. Vanaf 15 juni kan de databundel alleszins ook gebruikt worden in de EU zonder extra kosten. Voor de rest staat Apple momenteel geen andere Kaarten applicaties via CarPlay toe.

 • Wim liewes

  22 februari 2017 om 16:23

  Middag,
  Kan ik een IPhone 6 zonder abonnement (prepaid)ook gebruiken voor CarPlay?

 • Wesley Fabry

  22 februari 2017 om 20:58

  @wim de meeste opties zijn gekoppeld aan netwerk, maar muziek die op je iPhone staat kun je zo wel afspelen. De rest is beetje ‘onbruikbaar’.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!