30 april 2015

WhatsApp: Webpagina’s en foto’s delen vanuit iOS

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Eindelijk kun je nu foto’s, webpagina’s en andere zaken in iOS delen via WhatsApp met behulp van de deel-extensie (widget). Via de deelknop in bijvoorbeeld de foto’s applicatie heb je tal van mogelijkheden, delen via Twitter, Facebook, iCloud, afdrukken, airplay en dan nu ook eindelijk WhatsApp.

Op deze manier kun je gewoon vanuit de foto’s applicatie een foto delen zonder WhatsApp eerst te moeten openen. Hieronder lees je terug hoe je dit moet doen.

Open de foto in de gelijknamige applicatie en tap op de deelknop (vierkant met de pijl omhoog), vervolgens zie je alle applicaties die je kunt kiezen om de foto mee te delen. Veeg hier met één vinger over (rechts naar links) en tap (tik) op de knop ‘meer’. Schakel de optie 'WhatsApp in en via de drie horizontale strepen kun je de locatie in de lijst wijzigen. Bevestig door op 'Gereed' te tappen, vanaf dit moment kun je WhatsApp gebruiken in de Foto’s applicatie.

delen-whatsapp

Helaas is er geen universele mogelijkheid om de volgorde aan te passen voor alle deelfuncties in iOS, dit wil zeggen dat je WhatsApp ook op deze manier moet inschakelen om bijvoorbeeld in Safari webpagina’s via WhatsApp te delen. Dit kan ook via de deelknop op dezelfde manier.

Lees ook: Blauwe vinkjes (leesbevestiging) in WhatsApp uitschakelen

Meer over WhatsApp kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jersche

  30 april 2015 om 17:40

  “Helaas is er geen mogelijkheid om de volgorde aan te passen “, kan toch met de streepjes aan de rechterkant vast te houden en te verplaatsen?!

 • Wesley Fabry

  1 mei 2015 om 8:39

  Klopt, dat leggen we ook uit in het artikel. We hebben aan de zin even ‘universele’ toegevoegd, dan is het duidelijker wat we bedoelen. “Helaas is er geen universele mogelijkheid om de volgorde aan te passen voor alle deelfuncties in iOS, dit wil zeggen dat je WhatsApp ook op deze manier moet inschakelen om bijvoorbeeld in Safari webpagina’s via WhatsApp te delen.”

 • Jan Puister

  27 december 2015 om 14:40

  Ik zou graag vanuit mijn imac fotos’s versturen via Whats App.
  Hoe?

 • Wesley Fabry

  27 december 2015 om 17:18

  Dan kun je het beste deze app gebruiken: http://www.appletips.nl/messages-for-whatsapp-een-volwaardige-os-x-app-voor-whatsapp/

 • Eline

  29 februari 2016 om 11:54

  Wat kan ik doen als whatsapp niet tussen de ‘activiteiten’ staat bij ‘meer’? Bij de instellingen van zowel foto’s als whatsapp kan ik niet vinden waar ik dit aan/uit kan zetten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!