30 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Foto’s markeren als favoriet

Foto's voor OS X logo

In iPhoto was het mogelijk om foto’s een ster-waardering te geven, een foto kon je een waardering geven van 1 ster tot 5 sterren. In Foto’s voor OS X is dit niet meer direct mogelijk, maar wel nog via een omweg. Dit hebben we al eerder uitgebreid besproken in een eerdere tip dat je hier terug kunt lezen.

In Foto’s voor OS X geef je geen ster-waardering, maar kun je een foto of video markeren als favoriet. Je hebt dus maar de keuze tussen één waardering, de foto is favoriet of niet.

Foto’s en video’s markeren als favoriet is vrij eenvoudig, als eerste kun je in het overzicht direct foto's markeren als favoriet. Plaats de muisaanwijzer op de foto of video en er verschijnt een hartje linksboven. Klik hierop en onmiddellijk wordt deze gemarkeerd als favoriet. Het hartje wordt dan ingekleurd en blijft zichtbaar in het overzicht.

favorieten-foto

Daarnaast kun je foto’s ook markeren als favoriet wanneer deze geopend zijn, er verschijnt in de knoppenbalk een hartje dat je kunt aanklikken. Is deze ingekleurd, dan is de afbeelding favoriet.

Alle favorieten kun je raadplegen via het album 'Favorieten', deze vind je terug bij je albums. Alle favorieten worden gesynchroniseerd met iCloud en zijn dus ook te raadplegen op je iOS apparaten. Via iOS kun je ook een foto markeren als favoriet, open de foto en tap (tik) onderaan op het hartje.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!