6 februari 2017

iOS: Meldingsgeluid in WhatsApp werkt niet

whatsapp icon

Sinds iOS 10 zijn er steeds meer WhatsApp gebruikers die klagen over de meldingen. Zo worden bij sommige geen eigen gekozen geluiden meer afgespeeld bij het ontvangen van een melding. Het meldingsgeluid is namelijk bij iedere contactpersoon gelijk.

Daarnaast werkt de voorvertoning van een bericht niet goed meer, zo wordt niet alles weergegeven. Dit heeft te maken met de nieuwe manier van meldingen in iOS. Nu moet je namelijk stevig drukken op de melding of voor de optie 'Bekijk' kiezen om de gehele melding weer te geven. Meer informatie over de nieuwe voorvertoningen lees je hier terug.

Meldingsgeluid WhatsApp herstellen in iOS

Voor je onderstaande stappen doorloopt is het aan te raden je iPhone geforceerd te herstarten. Hoe je dit doet lees je hier terug. /de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/ Als dit niet helpt is het aan te raden de volgende stappen te volgen.

• Open de WhatsApp applicatie
• Tik op het tabblad 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Meldingen'
• Scrol naar beneden

meldingsgeluid whatsapp herstellen

Tik vervolgens op de optie 'Stel meldingsinstellingen opnieuw in'. Bevestig dit door op 'Stel opnieuw in' te tikken. Alle meldingen worden nu hersteld, je zult nu wel voor iedere contactpersoon de meldingen opnieuw moeten instellen en kiezen. Dit doe je via een gesprek, tik boven in op de naam van de groep of contactpersoon. Tik op 'Aangepaste meldingen' en kies een gewenst berichtgeluid.

Mocht bovenstaande geen oplossing bieden dan is het aan te raden de WhatsApp applicatie te verwijderen van je iPhone en opnieuw te installeren. Stel WhatsApp opnieuw in, maar zet geen reservekopie terug. Gebruik de app dus als 'nieuw'.

Lees ook: WhatsApp opslagruimte beheren en specifieke onderdelen verwijderen

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!