6 februari 2017

iOS: Meldingsgeluid in WhatsApp werkt niet

whatsapp icon

Sinds iOS 10 zijn er steeds meer WhatsApp gebruikers die klagen over de meldingen. Zo worden bij sommige geen eigen gekozen geluiden meer afgespeeld bij het ontvangen van een melding. Het meldingsgeluid is namelijk bij iedere contactpersoon gelijk.

Daarnaast werkt de voorvertoning van een bericht niet goed meer, zo wordt niet alles weergegeven. Dit heeft te maken met de nieuwe manier van meldingen in iOS. Nu moet je namelijk stevig drukken op de melding of voor de optie 'Bekijk' kiezen om de gehele melding weer te geven. Meer informatie over de nieuwe voorvertoningen lees je hier terug.

Meldingsgeluid WhatsApp herstellen in iOS

Voor je onderstaande stappen doorloopt is het aan te raden je iPhone geforceerd te herstarten. Hoe je dit doet lees je hier terug. /de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/ Als dit niet helpt is het aan te raden de volgende stappen te volgen.

• Open de WhatsApp applicatie
• Tik op het tabblad 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Meldingen'
• Scrol naar beneden

meldingsgeluid whatsapp herstellen

Tik vervolgens op de optie 'Stel meldingsinstellingen opnieuw in'. Bevestig dit door op 'Stel opnieuw in' te tikken. Alle meldingen worden nu hersteld, je zult nu wel voor iedere contactpersoon de meldingen opnieuw moeten instellen en kiezen. Dit doe je via een gesprek, tik boven in op de naam van de groep of contactpersoon. Tik op 'Aangepaste meldingen' en kies een gewenst berichtgeluid.

Mocht bovenstaande geen oplossing bieden dan is het aan te raden de WhatsApp applicatie te verwijderen van je iPhone en opnieuw te installeren. Stel WhatsApp opnieuw in, maar zet geen reservekopie terug. Gebruik de app dus als 'nieuw'.

Lees ook: WhatsApp opslagruimte beheren en specifieke onderdelen verwijderen

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  147 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Hans Geurts

  30 september 2017 om 10:19

  Alles zoals boven geschreven geprobeerd maar op de IPhone SE van mijn vrouw krijg ik geen geluid bij het ontvangen van WhatsApp. Wie heeft de oplossing?

 • Hans

  30 september 2017 om 12:09

  Beste naamgenoot, mijn vrouw had dezelfde klacht.
  Bleek dat de schakelaar “linker zijkant boven” waarmee je het bel geluid uit en aan zet in de uit stand stond.
  Misschien is dat bij jullie ook zo.

  Groet,
  Hans

 • Pieter

  9 oktober 2017 om 12:29

  Bij mij het zelfde geluidsprobleem op de iphone SE bij berichten en whatsapp, sinds IOS 11. schakelaar linker zijkant boven staat (uiteraard) op aan.

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2017 om 13:05

  Ik hoor dit wel vaker de laatste tijd, dus lijkt een bug te zijn in iOS 11. Wellicht wordt dit door Whatsapp of Apple opgelost in een toekomstige update.

 • Pieter

  9 oktober 2017 om 13:26

  Wesley,
  dank je voor je reactie. Dit stelt me even gerust en ik hou nu maar even op met gepruts aan allerlei instellingen. Hopelijk wordt het gauw opgepakt

 • van Otterlo

  19 oktober 2017 om 18:14

  Bij mij het zelfde probleem geen geluid bij whats app na installeren iOS 11

 • Wesley Fabry

  19 oktober 2017 om 18:21

  Gaat het om geen geluid of geen meldingen, meer info over huidige whatsapp problemen: https://www.appletips.nl/ios-11-bugs-problemen/#whatsapp

Een reactie toevoegen: