8 juli 2017

ScreencastAT Holiday: Vluchtinformatie standaard raadplegen in iOS en Mac

vliegtuig vlucht icoon

Vanaf iOS 9 en OS X El Capitan is het mogelijk om vluchtinformatie van vluchtnummers te bekijken, dit zonder tussenkomst van een app. Wanneer je iDevice of Mac een vluchtnummer gedetecteerd zal deze automatisch opzoek gaan naar de juiste informatie.

Dit wordt gedaan aan de hand van speciale data-analyses. Wanneer je in een e-mail, notitie of bericht ontvangt met een vluchtnummer (bijvoorbeeld DL446), dan herkennen de systemen dit als een vluchtnummer. Ook vluchtnummers die je zelf intypt worden herkend.

Zodra het vluchtnummer wordt gedetecteerd in iOS of OS X (macOS) zal deze gemarkeerd worden. Nu kun je op het nummer tikken/klikken om de vluchtinformatie op te vragen. De meest relevante gegevens worden ingeladen met betrekking tot het vluchtnummer.

vluchtinformatie raadplegen in iOS of OS X

Welke vluchtinformatie wordt er getoond?

Na het openen van het vluchtnummer krijg je verschillende informatie te zien. Denk hierbij aan de vertrek- en aankomsttijd, vluchtstatus, terminal, etc. Verder wordt de vliegroute in Apple Maps aan de hand van een animatie weergegeven.

Let wel, deze optie is nog niet beschikbaar voor alle vluchtnummer, de meeste Amerikaanse vluchtnummers worden herkend en enkele ander internationale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Air France, Lufthansa, Scandinavian Airlines, British Airways, EasyJet, Malaysia Airlines, Singapore Airlines, Air Canada, etc.

Lees ook: Dataroaming in het buitenland uitschakelen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad, iPod Touch en Mac die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: