10 juli 2017

iOS: Mobiel netwerk uitschakelen voor iCloud Drive

iCloud Drive icoon mobiel netwerk

Met behulp van iCloud Drive kun je documenten en overige content van apps bewaren in iCloud. Steeds meer applicaties maken gebruik van deze dienst. Niet alleen wordt dit gebruikt voor het bewaren van documenten, ook voor specifieke gegevens zoals een chat-archief of behaalde levels van een spel. Daarnaast kun je ook bestanden bewaren die niet gekoppeld zijn aan een app (los).

iCloud Drive gebruikt standaard ook het mobiele data netwerk van je iPhone of iPad LTE om gegevens te synchroniseren. Wanneer je goede databundel hebt is dit geen probleem, maar wanneer dit niet het geval is kan dit aardig in de papieren lopen. Daarom heb je de mogelijkheid om alleen gebruik te maken van een draadloos (wifi) netwerk voor iCloud Drive.

Mobiel netwerk uitschakelen voor iCloud Drive

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Mobiel netwerk'
• Scrol helemaal omlaag
• Schakel de optie 'iCloud Drive' uit

Heb je nog iOS 10.2 of eerder dan kun je dit uitschakelen via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Drive. Vervolgens opent er een lijst met alle applicaties die gebruikmaken van deze dienst. Onderaan de lijst kun je de optie 'Gebruik mobiele data' uitschakelen.

mobiele netwerk voor iCloud drive uitschakelen in iOS

Vanaf dit moment worden bestanden en gegevens binnen iCloud Drive alleen gesynchroniseerd over een draadloze wifi-verbinding en niet via het mobiele internet. Dit houdt in dat je alleen bestanden kun ophalen en bewaren wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Lees ook: Wat is iCloud Drive en wat kun je ermee?


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: