10 juli 2017

Time Machine: Gekoppelde externe harde schijven meenemen in reservekopie

Time Machine OS X

Met behulp van Time Machine kun je een (volledige) reservekopie van je Mac maken op een externe harde schijf die al dan niet in het netwerk hangt. De beste combinatie is in samenwerking met een Time Capsule, maar het kan ook met een traditionele harde schijf. Hoe je Time Machine precies gebruikt lees je hier terug.

Standaard neemt Time Machine gekoppelde externe harde schijven niet mee in het reservekopie-proces. Dit kan in sommige gevallen niet de bedoeling zijn. Stel je hebt een externe harde schijf met belangrijke documenten, dan wil je misschien net wel dat er een kopie van wordt bewaard in je Time Machine back-up. je kunt ervoor kiezen om wel externe harde schijven mee te nemen in de reservekopie.

Kopie maken van externe harde schijven in Time Machine

• Sluit de externe harde schijf of USB-stick aan
• Navigeer naar  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open het voorkeurenpaneel 'Time machine'
• Klik onderaan op 'Opties'

Externe harde schijf meenemen in Time Machine reservekopie

Er verschijnt nu een lijst met alle aangesloten harde schijven en eventueel mappen die je hebt uitgesloten in de reservekopie. De volledige lijst bevat dus alle content die niet wordt gekopieerd naar de Time Machine back-up. Klik op de externe harde schijf in de lijst en vervolgens op de min-knop om deze net wel mee te nemen in de reservekopie. Klik op 'Bewaar' om de instellingen op te slaan.

Wanneer je nu een reservekopie maakt en de externe harde schijf is aangesloten, dan zal macOS (OS X) ook een kopie van de externe schijf toevoegen aan de Time Machine back-up. Let wel, alleen externe harde schijven die de Mac OS uitgebreid (journaled) structuur hebben kunnen meegenomen worden in de Time Machine back-up. Schijven met de ExFAT en MS-DOS structuur kunnen niet worden meegenomen en zijn dus niet te verwijderen uit de lijst. Klik hier om een harde schijf te formatteren naar Mac OS-structuur.

Lees ook: Opslagruimte van Time Machine reservekopieën verkleinen op een MacReacties


 • tijn

  10 juli 2017 om 10:09

  Ik heb El Capitan 10.11.6 en klikken op een externe schijf heeft geen effect en dus werkt de + en/of – knop ook niet.
  Komt dit door El Capitan?

 • Wesley Fabry

  10 juli 2017 om 10:39

  Sorry Tijn, mijn fout, iets vergeten. Alleen externe harde schijven die de Mac OS uitgebreid (journaled) structuur hebben kunnen meegenomen worden in de Time Machine back-up. Schijven met de ExFAT en MS-DOS structuur kunnen niet worden meegenomen en zijn dus niet te verwijderen uit de lijst. Ik heb het toegevoegd aan het artikel.

 • tijn

  10 juli 2017 om 16:42

  Helder !!!

Een reactie toevoegen: