9 juli 2017

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#24)

iOS alternatief logo

Wifi-assistentie gebruiken

Sinds iOS 9 kun je wifi-assistentie gebruiken, deze functie zorgt ervoor dat bij een zwak wifi-signaal automatisch het mobiele netwerk wordt gebruikt. iOS schakelt dit zelf tijdelijk 'achter de schermen' in en je zal hier niet van merken. De verbinding met het wifi wordt namelijk niet verbroken.

In iOS heb je de mogelijkheid deze optie uit te schakelen of te controleren hoeveel mobiele data er al is verbruikt. Dit doe je via Instellingen ▸ Mobiele netwerk ▸ Wifi-assistentie. Schakel de optie in of uit naar gelang je persoonlijke voorkeur.

Je iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID

Vanaf iOS 10 moet je niet meer vegen om te ontgrendelen maar de thuisknop indrukken. Veel mensen hebben hier aan moeten wennen, maar ondertussen is het al aardig ingeburgerd. Mocht je het nog steeds vervelend vinden, dan kun je ook een alternatieve ontgrendel-methode toepassen. Het is namelijk mogelijk je iPhone of iPad te ontgrendelen met behulp van Touch ID (vingerafdruk). Open Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Thuisknop en schakel de optie 'Plaats vinger om te openen' in. Wanneer je nu je iDevice wil ontgrendelen kan dit door gewoon je vinger op de thuisknop te leggen.

iOS tips deel 24

De hoogte bekijken in het kompas

Misschien zoek je het graag hogerop wanneer je op vakantie bent. Lekker skiën op de hellingen of wandelen in de bergen. Het is dan soms wel prettig om te weten hoe hoog je op dat moment bent. De hoogte kun je eenvoudig controleren het Kompas, een standaard applicatie voor geïnstalleerd in iOS. Zodra je de kompas applicatie open kun je onmiddellijk de hoogte aflezen (eventueel moet je eerst kalibreren. Let wel, voor deze optie moet je iPhone beschikken over een barometer en hoogtemeter (vanaf de iPhone 6 of nieuwer).

Handschrift-functie verbergen in Berichten

Vanaf iOS 10 kun je handgeschreven berichten versturen. Deze optie wordt direct geactiveerd wanneer je een bericht aan het opstellen bent en je iPhone kantelt. Hierdoor kun je dus niet het toetsenbord liggend gebruiken. Dit kun je uitschakelen door rechts te tikken op het toetsenbord icoon. De handschrift-functie wordt nu uitgeschakeld tot je deze weer handmatig activeert via de 'krul-toets' onderaan in het toetsenbord.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • Peter Cornelis

  10 juli 2017 om 11:37

  Reactie op WiFi-assistentie: iOS heeft het over een SLECHTE WiFi-verbinding (zwak signaal). Maar hoe zit het bij een goed signaal maar een slechte of geen doorgang tot internet? WiFi in de Trein b.v. is berucht: iOS blijft maar proberen via WiFi het internet op te komen, dus moet ik altijd WiFi uitschakelen om op het mobiele netwerk te komen.

 • Wesley Fabry

  10 juli 2017 om 13:14

  @Peter Dan zal wifi-assistentie niet ingeschakeld worden. In dat geval kun je beter het automatisch verbinden met het NS-netwerk uitschakelen. Open Instellingen wanneer je in de trein zit en navigeer naar wifi ▸ tik op de i-knop naast het ns-wifinetwerk en schakel de optie ‘Verbind automatisch’ uit. Wanneer je dan gebruik wilt maken van het internet moet je deze handmatig in de lijst selecteren.

 • Peter Cornelis

  10 juli 2017 om 19:06

  Dank Wesley! Ga ik doen en ook bij andere slechte ‘gratis’ WiFi (wel WiFi, geen internet) zoals b.v. bij Praxis e.v.a.

Een reactie toevoegen: