20 januari 2017

FaceTime inschakelen en gebruiken op een iPhone, iPad of Mac

Facetime

Met behulp van FaceTime kun je onderling bellen en videobellen (VoIP) met andere Apple gebruikers. Vooralsnog is het niet mogelijk om FaceTime te gebruiken in combinatie met Android of Windows.

De dienst is beschikbaar op een iPhone 4 of nieuwer, iPad 2 of nieuwer, alle iPad mini modellen, iPod Touch 4e generatie of nieuwer. Om de functie te kunnen gebruiken moet je iDevice beschikken over iOS 4.0 of hoger en op je Mac moet minimaal OS X 10.6.6 geïnstalleerd zijn.

FaceTime inschakelen op een iPhone, iPad of iPod Touch

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'FaceTime'
• Schakel de gelijknamige optie in

Wacht op activering, log eventueel eerst in met je Apple ID. Kies nu welke e-mailadressen en telefoonnummers er gebruikt mogen worden om oproepen op te kunnen ontvangen. Dit houdt in dat andere deze gegevens kunnen gebruiken om een gesprek te starten. Bij bellerherkenning kun je opgeven welk e-mailadres of telefoonnummer verstuurd moet worden wanneer jij een gesprek start.

Facetime inschakelen en instellen op een iPhone en Mac

Inschakelen op een Mac

• Open de FaceTime applicatie via Finder ▸ Programma’s
• Log in met je Apple ID

Via menubalk ▸ FaceTime ▸ Voorkeuren ▸ tabblad 'Instellingen' kun je allerlei zaken wijzigen. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen welke e-mailadressen en telefoonnummers je beschikbaar wilt stellen voor de dienst.

FaceTime gesprek starten in iOS

Het klinkt vreemd maar een FaceTime gesprek start je het makkelijkste vanuit de Contacten applicatie. Open deze en zoek naar het contact die je wilt (video)bellen. Tik bij 'FaceTime' op de videocamera om een videogesprek te starten of op de telefoonhoorn om een audiogesprek te starten. Staat 'FaceTime' er niet tussen? Dan beschikt deze contactpersoon niet over de dienst.

Uiteraard kun je ook de FaceTime applicatie zelf gebruiken. Open de app en tik bovenin op de plus-knop om een contact te selecteren. Recente gesprekken vind je terug via het startscherm van de app waar je nog de keuze hebt tussen video of audio.

FaceTime gebruiken in iOS en macOS (OS X)

FaceTime gesprek starten in OS X (macOS)

Open de FaceTime applicatie en vul in het zoekveld de contactpersoon in die je wilt (video)bellen. Klik op de videocamera om een videogesprek te starten of op de telefoonhoorn om een audiogesprek te starten. In de app vind je ook jouw recente gesprekken terug via de tabblad: video en audio. Via deze weg kun je snel een (video)gesprek starten door te dubbelklikken op de contactpersoon.

Oproepen van een iPhone worden doorgestuurd naar iPad of Mac

Sinds iOS 8 kun je ook jouw gewone telefoongesprekken beantwoorden op een gekoppelde Mac en iPad. Niet iedereen zit hier op te wachten, gelukkig kun je dit vrij eenvoudig uitschakelen. Hoe dat moet lees je hier terug.

Klik hier voor meer tips speciaal voor FaceTime in iOS en OS X (macOS)

Lees ook: Bellen via WhatsAppReacties


 • barge

  7 juli 2017 om 14:21

  Face time werkt prima behalve de video niet. Zie bij contact dat slechts audio is ingeschakeld. Hoe kan ik video ook inschakelen.
  Hartelijke dank voor uw antwoord. Fijn weekeinde

 • Wesley Fabry

  7 juli 2017 om 14:36

  @barge heb je dat bij alle contacten? Alleen mensen met een Apple apparaat kunnen FaceTime activeren, Tik op de ‘camera’ om te videobellen, de hoorn is alleen audio.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!