15 juni 2015

iOS: Hoeveel data verbruikt FaceTime (video en audio)

Facetime logo iOS

Tegenwoordig kun je video bellen via WhatsApp, naar FaceTime kon dit natuurlijk al veel eerder. Echter is FaceTime alleen beschikbaar voor Apple gebruikers. Het is handig om te weten is hoeveel een FaceTime gesprek verbruikt. Helaas kun je dit alleen achteraf achterhalen en is het niet altijd hetzelfde verbruik.

Het geeft je wel een goede indicatie hoeveel je verbruikt voor 10 minuten video/audio bellen via FaceTime. Dit kun je op twee manieren achterhalen, via de FaceTime applicatie zelf of de Telefoon applicatie.

• Open de FaceTime of Telefoon applicatie
• Navigeer naar het overzicht van je recente oproepen
• Tap (tik) naast de naam op de i-knop

Facetime applicatie in iOS

Onder de naam van het contactpersoon zie je het FaceTime-gesprek staan, met daar onder de duur van het gesprek en hoeveel dit verbruikt heeft. Helaas is het niet mogelijk om te achterhalen of je nu via Wi-Fi of via een mobiele dataverbinding hebt gebeld.

Dat is jammer, want je wilt natuurlijk graag weten hoeveel data van je internetbundel wordt verbruikt. Dan kun je het beste het date verbruik voor FaceTime in zijn geheel controleren via Instellingen ▸ Mobiele netwerk ▸ zoek in de applicatielijst naar 'Facetime'. Hier vind je terug hoeveel mobiele data FaceTime exact heeft verbruikt.

Meer over FaceTime kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: