12 december 2014

QuickTime: Verticale video’s roteren

QuickTime Player osx retina

Tegenwoordig worden veel video’s verticaal gefilmd, maar het kan ook per ongeluk gebeuren. Je zou dan denken dat je de video kunt verwijderen want je hebt er toch maar weinig aan, maar dat is niet helemaal waar.

Via QuickTime voor OS X kun je snel en eenvoudig een verticale video omkeren (roteren) tot een horizontale variant zonder enige moeite. Hoe lees je in onderstaande procedure, onderaan vind je ook een iOS variant van deze tip terug.

• Open de desbetreffende video in QuickTime
• Klik in de menublak op ‘Wijzig'
• Kies hier de optie ‘Roteer linksom of rechtsom'

verticale-videos-omkeren

Automatisch wordt de video geroteerd naar de gewenste positie, daarnaast kun je hem ook horizontaal of verticaal spiegelen. Handig als er tekst in voorkomt die je liever niet leesbaar in beeld wil brengen of gewoon omdat het mooier is.

Uiteraard zijn er ook genoeg iOS applicatie die je video’s kunnen roteren. Voorbeeld hiervan is de iMovie applicatie van Apple. Maak hier een nieuw project aan, voeg de video toe en maak een roterende beweging met twee vingers over de geïntegreerde video om hem te roteren. Vervolgens kun je hem via bewaren in je filmrol via het deel-menu.

iMovie
iMovieCategorie: Photo & Video, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  665 MB DOWNLOAD  € 4.99

Meer over QuickTime kun je hier terugvinden.Gerelateerde tips:


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: