25 mei 2017

ScreencastiOS: Nederlandse feestdagen uitschakelen op een iPhone of iPad

agenda icoon retina ios

Een veelbesproken kalender binnen de Agenda applicatie in iOS is de Feestdagen kalender, deze bevat standaard alle officiële ‘Nederlandse’ feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen die in Nederland worden gevierd toont.

Hierdoor vergeet je nooit meer op welke dagen Halloween, Pasen, Pinksteren, Sint-maarten, etc. vallen in het jaar. Daarnaast voegt de kalender ook de start van de ramadan en zomer- en wintertijd toe. De kalender is ideale manier om nooit meer belangrijke data’s te vergeten. De feestdagen kalender is standaard geactiveerd en wordt automatisch toegevoegd aan de Agenda applicatie.

Nederlandse feestdagen uitschakelen in iOS

Wanneer je deze informatie liever niet wilt gebruiken op je iPhone of iPad dan kun je ervoor kiezen om deze kalender uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen om die je vanaf iOS 7.1 kunt toepassen.
• Open de Agenda applicatie
• Tik onderaan op de optie ‘Agenda’s’
• Vink de optie ‘Nederlandse feestdagen’ uit

Nederlandse Feestdagen kalender uitschakelen

Onmiddellijk wordt de feestdagen kalender gedeactiveerd en kun je deze niet meer bekijken op je iPhone, iPad of iPod Touch, herhaal dit voor alle iOS apparaten die je bezit. Via deze procedure verberg je eigenlijk de feestdagen, het is niet mogelijk deze definitief te verwijderen in iOS. De berichtgeving voor deze kalender kun je wel aanpassen door naast 'Nederlandse feestdagen' op het i-icoon te tikken en de optie 'Activiteitsmeldingen' uit te schakelen.

Lees ook: Feestdagen uitschakelen op een Mac


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: