26 mei 2017

NieuwsVerzamelde Twitter gegevens niet delen met adverteerders

Twitter logo icon

Wie de afgelopen tijd Twitter heeft gebruikt heeft het vast wel gemerkt. Via e-mail, de applicatie en website zelf worden gebruikers attent gemaakt op het nieuwe privacybeleid. Vanaf nu worden alle verzamelde twitter gegevens gedeeld met eventuele adverteerders die hier graag gebruik willen van maken.

Het gaat niet direct om persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, maar wel je zoekgedrag en gebruik van Twitter dat al-dan-niet anoniem wordt gedeeld. Wanneer je het nieuwe beleid accepteer (kan ook alleen maar) wordt het delen onmiddellijk actief. Er is geen reden tot paniek, want Twitter heeft gelijk de mogelijkheid toegevoegd om het delen van je gegevens uit te schakelen.

Twitter gegevens niet delen met derden via de app

• Open de Twitter applicatie
• Tik bovenin op je avatar
• Kies in de kolom voor 'Instellingen en Privacy'

Op een iPad of in de iOS Twitter applicatie met versie nummer 6.8 of eerder kun je deze instellingen aanpassen via Ik ▸ Tandwiel ▸ Instellingen en Privacy.

Twitter gegevens niet delen met derden

Tik vervolgens op 'Personalization and data' (vertaald: Personalisatie en gegevens) en schakel vervolgens alle opties uit die je niet wil delen. Als je alles in één keer wil uitschakelen kun je dit doen door de optie 'Personalisatie en gegevens' uit te schakelen. Herhaal dit voor alle accounts die je bezit, wanneer je dit bijvoorbeeld uitschakelt in iOS, is dit ook van toepassing op alle andere platformen waarbij je ingelogd bent met je Twitter account.

Uitschakelen via de Twitter website

Uiteraard kun je ook via de Twitter website dit uitschakelen voor je account. Klik hier om direct de instellingen te raadplegen die eigenlijk verstopt zitten in de Twitter instellingen. Vink vervolgens alle opties uit die je niet wil delen. Als je alles in één keer wil uitschakelen kun je dit doen via de optie 'Schakel alles uit', vergeet niet de wijziging op te slaan.

Wil je zelf deze instellingen bereiken dan kan dit via Twitter website ▸ klik op je foto in de menubalk ▸ Instellingen ▸ Je twitter gegevens ▸ Klik op 'personalization and data settings' bij "You can delete this information by turning off this feature in your personalization and data settings".

Lees ook: e WhatsApp accountinformatie en telefoonnummer niet delen met Facebook en adverteerders







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: