23 juni 2017

iOS: Mail Drop gebruiken om grote bestanden te versturen

mail icon iOS

Grote bestanden versturen via e-mail, het was lange tijd niet echt mogelijk in iOS. Sinds iOS 9.2 is daar verandering in gekomen en kun je bestanden tot 5GB versturen via e-mail. De functie werkt hetzelfde als Mail Drop op de Mac en is daarom niet beperkt tot alleen iCloud accounts.

Mail Drop kan ook gebruikt worden in combinatie met Gmail of een andere e-maildienst. Voorwaarde hiervoor is wel dat er een iCloud account moet ingesteld zijn op je iPhone, iPad of iPod Touch. Mail Drop werkt erg eenvoudig en je moet er niets speciaals voor instellen.

Hoe werkt Mail Drop in iOS?

Is de bijlage te groot om te versturen via e-mail dan upload Mail automatisch het bestand naar je iCloud account en plaatst een url in de e-mail tijdens het verzenden. De ontvanger kan dan via deze url de bijlage(s) downloaden. Wanneer de ontvanger gebruikmaakt van Mail op een Mac met OS X Yosemite (of nieuwer) of van iOS Mail met iOS 9.2 (of nieuwer) dan download Mail automatisch het bestand. Alle andere Mail applicaties ontvangen een link naar het bestand in iCloud.

iOS Mail Drop iOS

Mail Drop kent geen instellingen in iOS en wordt automatisch geactiveerd bij het versturen van e-mail die te groot. Je krijgt dan een pop-up venster te zien waar je de keuze hebt om Mail Drop te gebruiken of niet.

Zoals al eerder vermeld is het niet nodig om gebruik te maken van een iCloud e-mailaccount in Mail, echter moet er wel een iCloud account actief zijn op je Mac. Dit kun je instellen via Instellingen ▸ Je naam ▸ iCloud (meer info).

Goed om te weten:
• POP3-accounts ondersteunen deze functie niet
• De bijlagen worden maximaal 30 dagen gecodeerd bewaard
• iCloud account in Mail wordt geadviseerd maar is niet nodig
• Mail Drop-bijlagen worden niet meegerekend in je iCloud-opslagruimte

Lees ook: Bestanden versturen via Mail Drop op een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!